Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σταθάκης: Άμεσα προτάσεις από τη ΡΑΕ για εξομάλυνση της χρέωσης του ρεύματος

Σταθάκης: Άμεσα προτάσεις από τη ΡΑΕ για εξομάλυνση της χρέωσης του ρεύματος

Τις προτάσεις της ΡΑΕ για ένα δικαιότερο σύστημα χρέωσης του ρεύματος αναμένει η κυβέρνηση, η οποία εκτιμά ότι και με τη διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα θα εξομαλυνθεί η κατάσταση, σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης.

Τις προτάσεις της ΡΑΕ για ένα δικαιότερο σύστημα χρέωσης του ρεύματος αναμένει η κυβέρνηση, η οποία εκτιμά ότι και με τη διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα θα εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Το θέμα των χρεώσεων στα τιμολόγια ρεύματος συζητήθηκε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος υπογράμμισε ότι πρέπει να αντικατασταθεί το υφιστάμενο σύστημα χρεώσεων από μία πιο δίκαιη κλιμακωτή χρέωση και να προστατευθούν τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ανέφερε ότι μολονότι η ιδέα της προοδευτικότητας της τιμής βασίστηκε στην κοινωνική αρχή τα μικρά σπίτια και τα μικρά νοικοκυριά να πληρώνουν φθηνότερο ρεύμα από τα νοικοκυριά τα οποία έχουν πολύ υψηλή κατανάλωση, λόγω μεγάλης κατοικίας ή άλλων χρήσεων, φέτος το χειμώνα, λόγω των καιρικών συνθηκών, υπήρξε αύξηση της κατανάλωσης που οδήγησε και στις αυξήσεις των λογαριασμών.

«Φέτος τον χειμώνα, τα στατιστικά δείχνουν 9% αύξηση της κατανάλωσης κατά μέσο όρο λόγω της προοδευτικότητας και αυτό όντως άλλαξε κλίμακες και εκτίναξε τους λογαριασμούς του ρεύματος και αυτό προκάλεσε αυξήσεις της τάξης του 20%, 25%, 30%.»

» Επιπρόσθετα, είναι και το θέμα των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) που ακολουθούν κατ’ αναλογία την τιμή του ρεύματος, είναι η δαπάνη που πληρώνουμε όλοι οι καταναλωτές για να υπάρχει ενιαία τιμή σε όλη την Ελλάδα, καθώς τα νησιά έχουν πολύ υψηλό κόστος ηλεκτροδότησης», είπε ο Γ. Σταθάκης και πρόσθεσε:

«Η ΡΑΕ, η ανεξάρτητη Αρχή που διαμορφώνει τα τιμολόγια, εξετάζει και άμεσα θα έχει συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα εξομαλυνθεί η χρέωση του ρεύματος, δηλαδή της «σκάλας» που ισχύει αυτήν τη στιγμή, ώστε να υπάρξει μία πιο προοδευτική και πιο γραμμική καταβολή, η οποία θα δημιουργήσει ένα δικαιότερο σύστημα χρέωσης».

Ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε τον βουλευτή και για τα βήματα διασύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική χώρα. «Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα και με την επιτάχυνση των διασυνδέσεων των νησιών. Ολοκληρώνονται οι Κυκλάδες 1 μπαίνουμε στις Κυκλάδες Β, είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο η διασύνδεση Πελοποννήσου-Κρήτης, θέλουμε να επιταχύνουμε τη διασύνδεση Κρήτης -Αττικής», σημείωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024