Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιφυλάξεις Μητσοτάκη για τον τρόπο χρηματοδότησης του τεμένους

Επιφυλάξεις Μητσοτάκη για τον τρόπο χρηματοδότησης του τεμένους

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία. «Η κυβέρνηση βάζει τη διχαστική λογική στην εκπαίδευση χωρίς να έχει κανένα σχέδιο. Ξέρετε τι θέλετε να ελέγξετε, αλλά δεν ξέρετε τι θέλετε να φτιάξετε» τόνισε. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με τη διάταξη που επιτρέπει την επιχορήγηση του μουσουλμανικού τεμένους από την αλλοδαπή.

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία.

«Η κυβέρνηση βάζει τη διχαστική λογική στην εκπαίδευση χωρίς να έχει κανένα σχέδιο. Ξέρετε τι θέλετε να ελέγξετε, αλλά δεν ξέρετε τι θέλετε να φτιάξετε» τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για προχειρότητες και πασαλείμματα της κυβέρνησης σχετικά με τον χώρο της Παιδείας. «Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στις πλάτες της εκπαίδευσης».

«Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι πολιτικός στρατός ατάκτων» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι έχουν αποσυρθεί νομοσχέδια και προσλήψεις που έχουν ανακοινωθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον τρόπο επιλογής των διευθυντών, τόνισε ότι η κυβέρνηση επαναφέρει την επετηρίδα, δηλαδή μια «πεπαλαιωμένη αντίληψη που δεν λαμβάνει υπόψην τα πτυχία».

«Ο συντηρητισμός σας είναι αξεπέραστος. Αντί να πάτε το σχολείο μπροστά, το πάτε πίσω» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η επιλογή των περιφερειακών διευθυντών θα πρέπει να γίνεται μέσω ΑΣΕΠ με απόλυτη αξιοκρατία και χωρίς κομματικά κριτήρια.

Επιφυλάξεις για το τέμενος

Αναφερόμενος στο θέμα του τεμένους, χαρακτήρισε «φάρσα» τη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων απέναντι σε αυτό το ζήτημα.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με τη διάταξη που επιτρέπει την επιχορήγηση του μουσουλμανικού τεμένους από την αλλοδαπή, διευκρινίζοντας ότι θα στηρίξει το σχετικό άρθρο αν διασφαλιστεί ο κρατικός έλεγχος για τις πηγές χρηματοδότησής του.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, όπως είναι η διάταξη στο νομοσχέδιο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από νομικά πρόσωπα της αλλοδαπής. Πρόσθεσε ότι «πρέπει απολύτως να είμαστε σίγουροι ότι θα διασφαλιστεί η πηγή και η προέλευση των χρημάτων για τη λειτουργία του τεμένους […].

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, σημείωσε: «Να την αποσύρετε τη διάταξη περί χρηματοδότησης ή να την ξαναδιατύπωσατε με τρόπο τέτοιο, ώστε να διασφαλιστεί ο κρατικός έλεγχος που θα επεκτείνεται στην πηγή της χρηματοδότησης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024