Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μέι: Πιστεύουμε ότι ξέρουμε την ταυτότητα του τρομοκράτη του Μάντσεστερ

Μέι: Πιστεύουμε ότι ξέρουμε την ταυτότητα του τρομοκράτη του Μάντσεστερ

Οι βρετανικές Αρχές πιστεύουν ότι γνωρίζουν την ταυτότητα του «μοναδικού» βομβιστή αυτοκτονίας που σκότωσε 22 ανθρώπους -πολλοί από τους οποίους παιδιά- σε συναυλία στο Μάντσεστερ, δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Συγκλονισμένη δηλώνει σε ανακοίνωσή της η βασίλισσα Ελισάβετ, μηνύματα συμπαράστασης από όλο τον πολιτικό κόσμο της Βρετανίας.

Οι βρετανικές Αρχές πιστεύουν ότι γνωρίζουν την ταυτότητα του «μοναδικού» βομβιστή αυτοκτονίας που σκότωσε 22 ανθρώπους -πολλοί από τους οποίους παιδιά- σε συναυλία στο Μάντσεστερ, δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Η Μέι, μιλώντας έξω από την επίσημη κατοικία της στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, ανέφερε πως οι Αρχές δεν είναι έτοιμες να ανακοινώσουν την ταυτότητα του δράστη.

Είπε, επίσης, πως ο τρομοκράτης πραγματοποίησε μόνος την επίθεση, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν τον βοήθησαν κι άλλοι να την προετοιμάσει.

Διαβάστε επίσης:

Η βρετανή πρωθυπουργός δήλωσε, ακόμη, πως στόχος του δράστη ήταν να προκαλέσει «όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα».

«Γνωρίζουμε πως ένας μεμονωμένος τρομοκράτης ανατίναξε έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε μια από τις εξόδους της αίθουσας, επιλέγοντας εσκεμμένα το μέρος και την ώρα, για να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά και νέοι» υπογράμμισε η Μέι, καταγγέλλοντας μια «τρομερή και ανελέητη τρομοκρατική επίθεση».

Ανακοίνωση της βασίλισσας

Συγκλονισμένη από την επίθεση στο Μάντσεστερ δήλωσε η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία σε ανακοίνωσή της ευχαρίστησε τις υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών και εξέφρασε τον θαυμασμό της για την αντίδραση των κατοίκων της πόλης.

«Ολόκληρο το έθνος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ για τους θανάτους, τους τραυματισμούς στο Μάντσεστερ την περασμένη νύκτα τόσων ανθρώπων, ενηλίκων και παιδιών, που απλώς διασκέδαζαν σε συναυλία.

» Γνωρίζω ότι μιλώ εξ ονόματος όλων, καθώς εκφράζω την βαθύτερή μου συμπάθεια σε όλους όσοι επλήγησαν από αυτό το τρομακτικό γεγονός και ιδιαίτερα στις οικογένειες και τους φίλους όσων πέθαναν ή τραυματίσθηκαν.

» Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη των υπηρεσιών Πρώτων Βοηθειών, που ανταποκρίθηκαν με τέτοιον επαγγελματισμό και φροντίδα.

» Και θα ήθελα να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι του Μάνστεστερ ανταποκρίθηκαν με ανθρωπισμό και συμπόνοια σε αυτήν την πράξη βαρβαρότητας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Σκέφτομαι και προσεύχομαι για όλους αυτούς που επλήγησαν από τη φοβερή έκρηξη. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για την εκπληκτική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων» γράφει ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Το Λονδίνο στέκεται δίπλα στο Μάντσεστερ, οι σκέψεις μας είναι σε αυτούς που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν χθες και στη γενναία αποστολή της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων» γράφει το μήνυμα που ανάρτησε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

Τα συλλυπητήρια του έστειλε και ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων Δημοκρατών της Βρετανίας Τιμ Φάρον: «Τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στα θύματα και στις οικογένειες του Μάντσεστερ. Όπως πάντα η υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων επέδειξε γενναιότητα και ετοιμότητα».

«Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι στις οικογένειες του
Μάντσεστερ» γράφει σε tweet η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών
Μελάνια Τραμπ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024