
Μαρίν Λεπέν: Μια υποψηφιότητα και ένα έμμεσο «mea culpa»
Η Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, διεκδικώντας την έδρα στο Ενάν-Μπομόν στο Πα-ντε-Καλαί, όπου έχασε με μικρή διαφορά το 2012. Παράλληλα, αναγνώρισε ότι το θέμα της εξόδου από την Ευρωζώνη που υπερασπίστηκε με πάθος, «αναστάτωσε τους Γάλλους».
Η Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, διεκδικώντας την έδρα στο Ενάν-Μπομόν στο Πα-ντε-Καλαί, όπου έχασε με μικρή διαφορά το 2012.
«Χρειαζόμαστε βουλευτές που θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των Γάλλων και της Γαλλίας. Άρα η καλύτερη εγγύηση είναι να υπάρχουν βουλευτές του Εθνικού Μετώπου» τόνισε, μιλώντας στο TF1.
To Eθνικό Μέτωπο έχει μόλις δύο έδρες στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εν όψει του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών (11 Ιουνίου) δίνουν στο κόμμα της Λεπέν περίπου 20%.
Η ήττα της Λεπέν στις προεδρικές εκλογές προκάλεσε έντονες αναταράξεις στο κόμμα, ενώ πολλά ήταν τα σχόλια εις βάρος της από τα μέλη της οικογένειάς της.
Τόσο ο πατέρας της Ζαν Μαρί όσο και η ανιψιά της Μαρεσάλ (ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την πολιτική ζωή) κατηγόρησαν την Μαρίν Λεπέν ότι η δέσμευσή της να εγκαταλείψει η Γαλλία την Ευρωζώνη ήταν μεγάλο πολιτικό σφάλμα.
Η Μαρίν Λεπέν αναγνώρισε ότι το θέμα που η ίδια έθεσε με πάθος στην προεκλογική εκστρατεία, «αναστάτωσε τους Γάλλους, αλλά είναι πλέον γεγονός». Δεσμεύθηκε να το θέσει στο επόμενο συνέδριο του Εθνικού Μετώπου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δημογραφικό: «Πολλαπλασιαστής κινδύνων» για την οικονομία – Το στοίχημα της επόμενης ημέρας
- Geely vs Tesla: Η Κίνα «πατάει γκάζι» στα robotaxi
- Για τον ΟΦΗ (ευτυχώς) δεν είναι 1987 (vid)
- Πώς θα πληρωθούν όσοι εργαστούν την Πρωτομαγιά
- «Αμφισβήτηση της Δικαιοσύνης» χαρακτηρίζει την επίθεση στο Εφετείο η Γενική Επιτροπεία των Διοικητικών Δικαστηρίων
- Ισπανία: Σοκαριστικό ατύχημα σε λούνα παρκ στη Σεβίλλη – Ιμάντας παιχνιδιού έσπασε και τραυματίστηκαν 4 άτομα
- «Άδειοι δίσκοι» – Νέες καταγγελίες για έλλειψη τροφίμων στο αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln
- Τζένιφερ Λόπεζ σε ελεύθερη πτώση – «Κατήφορος – Το μεγαλύτερο φιάσκο της J.Lo εδώ και 20 χρόνια»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442