Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας πρώην του FBI στην έρευνα για τον Τραμπ και τη ρωσική ανάμειξη

Ένας πρώην του FBI στην έρευνα για τον Τραμπ και τη ρωσική ανάμειξη

Ο πρώην διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ διορίστηκε ειδικός σύμβουλος στην πολύκροτη πλέον υπόθεση της ανάμειξης των Ρώσων στις αμερικανικές εκλογές του 2016, γεγονός που ο νυν πρόεδρος Τραμπ απορρίπτει κατηγορηματικά.

Ο πρώην διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ διορίστηκε ειδικός σύμβουλος στην πολύκροτη πλέον υπόθεση της ανάμειξης των Ρώσων στις αμερικανικές εκλογές του 2016, γεγονός που ο νυν πρόεδρος Τραμπ απορρίπτει κατηγορηματικά.

Ο διορισμός του Μιούλερ έφερε ικανοποίηση στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών που εδώ και καιρό πιέζουν για ανεξάρτητη έρευνα.

«Είναι το κατάλληλο πρόσωπο» είπε ο Τσακ Σούμερ, επικεφαλής του κόμματος στη Γερουσία.

Ο ίδιος ο Τραμπ που αρχικά είχε δηλώσει ότι δεν είναι απαραίτητη μια τέτοια κίνηση, τελικά αποφάνθηκε ότι ο Μιούλερ απλώς θα επικυρώσει «αυτό που ήδη ξέρουμε: ότι δεν υπήρξε καμία σχέση ξένης οντότητας και της προεκλογικής μου εκστρατείας».

Ο Μιούλερ δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Υπήρξε διευθυντής του FBI για 12 χρόνια, επί προεδρίας Τζορτζ Ο. Μπους και Μπαράκ Ομπάμα. Παρέδωσε τη σκυτάλη στον Τζέιμς Κόμεϊ τον άνθρωπο που απέλυσε ο Τραμπ με συνοπτικές διαδικασίες την περασμένη εβδομάδα.

Έχει εμπειρία, όχι μόνο στον χειρισμό υποθέσεων, αλλά -το κυριότερο- στον χειρισμό τυχόν πιέσεων που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει στην πορεία.

Οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι θα κινηθεί ανεξάρτητα, δεν θα λυγίσει σε πιέσεις, παρά το γεγονός ότι θα αναφέρεται απευθείας στον ίδιο τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όσο για τον Τραμπ, ελπίζει ότι με το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη (στην έδρα του ΝΑΤΟ και στη Σύνοδο της G7) θα αφήσει για λίγο πίσω του το σάλο που έχει προκαλέσει στην Ουάσινγκτον η υπόθεση. Μια υπόθεση που ξετυλίγεται με απανωτά, όλο και πιο απρόβλεπτα επεισόδια.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του ως σύμβουλος επί θεμάτων Εθνικής Ασφάλειας ο Ρόμπερτ Φλιν. Είχε αποκαλυφθεί ότι συνομιλούσε με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον χωρίς να ενημερώσει τον Τραμπ και τον αντιπρόεδρο Πενς.

Μόλις πριν από ένα 24ωρο αποκαλύφθηκε από τους Times της Νέας Υόρκης (ο Λευκός Οίκος το διέψευσε) ότι ο Τραμπ ζήτησε από τον τέως διευθυντή του FBI να μην «ψάξει» την υπόθεση, επειδή ο Φλιν είναι καλός άνθρωπος.

Ο τέως διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, δεν του απάντησε. Αρκέστηκε να συμφωνήσει μαζί του ότι ο Φλιν είναι καλός άνθρωπος.

Όσο για τον ίδιο τον Κόμεϊ, απολύθηκε όταν άρχισε να διαφαίνεται ότι «σκάβει πολύ βαθιά» την υπόθεση της ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016 με στόχο να αποκτήσει προβάδισμα ο Τραμπ έναντι της Κλίντον.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι απέλυσε τον Κόμεϊ επειδή δεν έκανε καλή δουλειά και ήταν «φιγουρατζής». Παλαιότερα βέβαια είχε μιλήσει με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την αφοσίωσή του στην Υπηρεσία.

«Χρειάζονται κότσια για να κάνει αυτό που έκανε» είχε παρατηρήσει, όταν ο Κόμεϊ ξεκίνησε (και συνέχισε) την περίφημη έρευνα για τα emails της Χίλαρι Κλίντον την περίοδο που εκείνη υπηρετούσε ως επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μάλιστα η ίδια η Κλίντον έχει πει ότι εκείνη ακριβώς η έρευνα ήταν που «έθαψε» την υποψηφιότητά της για τον Λευκό Οίκο.

Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024