Σε αρνητικό έδαφος το Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω πτωτικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 784,30 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,61%.
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω πτωτικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 784,30 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,61%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,15 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,55%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,68%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης μικρή άνοδο σημειώνουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (+0,31% στα 6,39 ευρώ) και της Τέρνα Ενεργειακή (+0,30% στα 3,38 ευρώ).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της ΜΕΤΚΑ (-1,82% στα 7,55 ευρώ), της ΕΧΑΕ (-1,64% στα 5,39 ευρώ), του ΟΛΠ (-1,66% στα 14,21 ευρώ) και της ΔΕΗ (-1,46% στα 4,06 ευρώ).
Από τους επιμέρους δείκτες, οριακή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+0,10%) και των Τροφίμων (+0,08%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων(-1,21%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-0,96%).
Ανοδικά κινούνται 11 μετοχές, 34 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Fieratex +9,39% και της Attica Bank +5,88%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές της Audiovisual -9,72% και Unibios-8,28%.
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,21% και διαμορφώνεται στα 1,1142 δολάρια.
Το ευρώ βρίσκεται στα 123,743 γεν, στο 0,8593 με τη στερλίνα και στο 1,0905 με το ελβετικό φράγκο.
Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,40% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 111,077 γεν.
Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση 0,11% και διαμορφώνεται στα 1,2964 δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΠΑΣΟΚ: Ανέξοδες μαγκιές του Γεωργιάδη, να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας για τις δηλώσεις περί ρουσφετιών
- «Όσο η δικογραφία για τις υποκλοπές κάνει βόλτες, παραγράφονται αξιόποινες πράξεις», προειδοποιεί ο Χρ. Κακλαμάνης
- Έπεσαν δέντρα στη Θεσσαλονίκη από τους ισχυρούς ανέμους – Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο παιδιά, καταπλακώθηκε ΙΧ
- Γιατί η Ευρώπη μπορεί ακόμα να αντιμετωπίσει κρίση φυσικού αερίου χωρίς να υπάρχει έλλειψη;
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Παναιτωλικός
- Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο στην Ομόνοια – Διεκόπη η κυκλοφορία
- «Προσγειωσούλα αβαβά» – Ξαναχτύπησε ο Έλληνας πιλότος με τις viral εκφράσεις
- Ολυμπιακός: Νοκ-άουτ ο Φουρνιέ για το ματς με τη Χάποελ Τελ Αβίβ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442