Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διακόπηκε το ΠΑΟ - ΠΑΟΚ για μια... μπίρα στο κεφάλι του Ίβιτς

Διακόπηκε το ΠΑΟ – ΠΑΟΚ για μια… μπίρα στο κεφάλι του Ίβιτς

Δεν υπάρχει γιατρειά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόλις 11 ημέρες μετά τα θλιβερά γεγονότα του τελικού Κυπέλλου, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, αυτή την φορά στο σκηνικό της ντροπής μεταφέρθηκε στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των play off της Super League, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ. Το ματς διακόπηκε οριστικά στο 54' από τον διαιτητή, Κομίνη, λόγω του τραυματισμού του προπονητή των «ασπρόμαυρων» Βλάνταν Ίβιτς στο κεφάλι από κουτάκι μπύρας κι ενώ είχε προηγηθεί σύρραξη και ξύλο μεταξύ των παικτών στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Μέχρι τότε οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα με 1-0, χάρις στο γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο 10'.

Δεν υπάρχει γιατρειά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόλις 11 ημέρες μετά τα θλιβερά γεγονότα του τελικού Κυπέλλου, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, αυτή την φορά στο σκηνικό της ντροπής μεταφέρθηκε στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των play off της Super League, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ.

Το ματς διακόπηκε οριστικά στο 54′ από τον διαιτητή, Κομίνη, λόγω του τραυματισμού του προπονητή των «ασπρόμαυρων» Βλάνταν Ίβιτς στο κεφάλι από κουτάκι μπύρας κι ενώ είχε προηγηθεί σύρραξη και ξύλο μεταξύ των παικτών στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Μέχρι τότε οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα με 1-0, χάρις στο γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο 10′.

Το ντέρμπι «πήρε φωτιά» μετά την λανθασμένη αποβολή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στο 20′ κι όσο περνούσε η ώρα το «θερμόμετρο ανέβαινε». Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους το δρόμο προς τα αποδυτήρια (χωρίς λόγο) είδε και ο Ουάρντα (51΄), με αποτέλεσμα να ξεφύγει εντελώς η κατάσταση. Στο 54΄ οι παίκτες των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια, ενώ από κουτάκι μπύρας που «εκτοξεύθηκε» από την εξέδρα τραυματίστηκε στο κεφάλι ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο διαιτητής, Γιώργος Κομίνης, ο οποίος με τις αποφάσεις του στις αποβολές των Βλαχοδήμου και Ουάρντα είχε προκαλέσει τον εκνευρισμό των δύο ομάδων, μπροστά στη διαμορφωθείσα κατάσταση διέκοψε το ματς λίγο μετά το 54′ και για περισσότερο από μία ώρα ακολούθησαν αλεπάλληλες διαβουλεύσεις στ΄ αποδυτήρια μεταξύ των αξιωματούχων του αγώνα, των εκπροσώπων των ΠΑΕ και του γιατρού του αγώνα.

Μετά από πολλές διαπραγματεύσεις και τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν προς τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού ότι θα αναζητηθεί ο οπαδός που προέβη στην απαράδεκτη ενέργεια προς τον Ίβιτς και παρά την ξεκάθαρη θέση του ΠΑΟΚ για οριστική διακοπή του ματς (οι Θεσσαλονικείς επικαλούντο το άρθρο 15 του ΚΑΠ που αναφέρεται σε τραυματισμούς παικτών ή, αξιωματούχων ή, παραγόντων του αγώνα), ο ρέφερι του ματς.

Το γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, η λανθασμένη αποβολή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου και οι δύο κλασικές ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, «σημάδεψαν» το πρώτο 45λεπτο στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο Παναθηναϊκός μπήκε με θέληση και πάθος, είχε καλύτερα… τρεξίματα και στο 9′ επιβραβεύτηκε με το τελείωμα του Μπεργκ μετά την ασίστ του Μολίνς.

Οι «πράσινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς, αλλά στο 20′ το σκηνικό του αγώνα άλλαξε άρδην. Αιτία γι’ αυτό στάθηκε η αποβολή του γκολκίπερ των γηπεδούχων Οδυσσέα Βλαχοδήμου, ο οποίος έξω από την περιοχή ανέτρεψε τον Πέδρο Ενρίκε. Ορθώς ο Κομίνης υπέδειξε το φάουλ, αλλά λανθασμένα έστειλε στ’ αποδυτήρια το νεαρό «πορτιέρε», καθώς ο Ενρίκε ούτε σε προφανή θέση για γκολ ήταν, ενώ η μπάλα πήγαινε πλάγια και δίπλα ακολουθούσε ο Μολέδο.

Από την φάση αυτή προήλθε η πρώτη μεγάλη φάση του «Δικεφάλου του Βορρά». Το φάουλ που εκτέλεσε ο Κάτσε άφησε «άγαλμα» τον Στιλ, αλλά η μπάλα «τράνταξε» το αριστερό δοκάρι κι απομακρύνθηκε. Λίγο έλλειψε να κάνει το 2-0 ο Παναθηναϊκός στο 33′, με τη γυριστή κεφαλιά του Μπεργκ να απομακρύνει σωτήρια ο Γλύκος. Στο 35′ ο Ίβιτς έβγαλε από το ματς τον Ενρίκε, πριν τον αποβάλλει ο Κομίνης αφού ο Ισπανός ήταν πολύ εκνευρισμένος μετά την κάρτα που δέχτηκε και έτσι όπως έπαιζε ήταν θέμα χρόνου να έβλεπε και τη δεύτερη.

Το ημίχρονο έκλεισε με τη νέα κλασική ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Πρίγιοβιτς αντί να πλασάρει τον Στιλ προτίμησε να γυρίσει κάθετα τη μπάλα χωρίς να ακολουθεί κάποιος συμπαίκτης του.

Τα νεύρα που υπήρχαν από το πρώτο μέρος, κυρίως από τους παίκτες του Παναθηναϊκού μετά την αποβολή του Βλαχοδήμου, δεν επέτρεψαν να παιχτεί ποδόσφαιρο στην επανάληψη. Η αριθμητική ισορροπία του ματς αποκαταστάθηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με νέα λανθασμένη απόφαση του Κομίνη. Αυτή την φορά ο ρέφερι από την Θεσπρωτία απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ουάρντα για φάουλ στον Κλωναρίδη. Ο έμπειρος διαιτητής προσπάθησε να διορθώσει το λάθος του με νέο λάθος, που προκάλεσε απόκη μεγαλύτερη εκνευρισμό μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η «βόμβα εξερράγη» στο 54′ με αφορμή την εκτός φάσης κλωτσιά του Κρέσπο στον Στιλ, ενώ ο Βρετανός είχε μπλοκάρει τη μπάλα. Ο Μπεργκ έσπρωξε τον αμυντικό του ΠΑΟΚ κι έπεσαν κάτω με τους υπόλοιπους παίκτες των δύο ομάδων να γίνονται ένα κουβάρι και να πέφτει ξύλο. Ο Κουλιμπαλί χαστούκισε τον Σάκχοφ, ανταπέδωσε ο παίκτης του ΠΑΟΚ στον Εμποκού και η κατάσταση είχε ξεφύγει τελείως.

Δευτερόλεπτα μετά ένα κουτάκι μπύρας «προσγειώθηκε» στο κεφάλι του Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος έπεσε στο έδαφος και μεταφέρθηκε στ΄ αποδυτήρια για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ λίγο αργότερα διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό» για περαιτέρω εξετάσεις.

Μπροστά σε αυτό το απαράδεκτο σκηνικό ο διαιτητής Κομίνης πήρε τους συνεργάτες του και μπήκαν στ’ αποδυτήρια, απ’ όπου δεν επέστρεψαν ποτέ…

Διαιτητής:
Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες: Πέδρο Ενρίκε, Κάτσε, Ουάρντα

Κόκκινες: 20΄ Ο.Βλαχοδήμος – 51΄ Ουάρντα (δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Μολέδο, Κουτρουμπής, Ρέις, Μαρινάκης, Εμποκού, Κλωναρίδης, Μπεργκ, Μολίνς (23΄ Στιλ)

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς):
Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Κάτσε, Ουάρντα, Ενρίκε (35΄ Κάμπος), Πρίγιοβιτς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024