Σύσκεψη για τον ΟΑΣΘ την Τρίτη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κάλεσε την Τρίτη 16 Μαΐου, στις 11:00 π.μ. σε συνάντηση και σύσκεψη τη διοίκηση και το σωματείο εργαζομένων του ΟΑΣΘ. Ο Χρήστος Σπίρτζης φέρεται να κατέθεσε σχέδιο νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης, το οποίο φέρεται να προβλέπει το πέρασμα του ΟΑΣΘ σε δημόσιο έλεγχο, καθώς θα τεθεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης. Τις οριστικές αποφάσεις τους για το εάν τελικά θα αναστείλουν την επίσχεση εργασίας που προανήγγειλαν ότι θα προχωρήσουν από τη Δευτέρα, πρόκειται να λάβουν την Κυριακή σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κάλεσε την Τρίτη 16 Μαΐου, στις 11:00 π.μ. σε συνάντηση και σύσκεψη τη διοίκηση και το σωματείο εργαζομένων του ΟΑΣΘ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής που επικαλείται τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Χρήστος Σπίρτζης φέρεται να κατέθεσε σχέδιο νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης, το οποίο φέρεται να προβλέπει το πέρασμα του ΟΑΣΘ σε δημόσιο έλεγχο, καθώς θα τεθεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης.
Θα διοικείται από 7μελές συμβούλιο εκκαθαριστών, εκ των οποίων τους έξι
διορίζει ο ίδιος ο υπουργός και τον έβδομο οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ.
Τις οριστικές αποφάσεις τους για το εάν τελικά θα αναστείλουν την
επίσχεση εργασίας που προανήγγειλαν ότι θα προχωρήσουν από τη Δευτέρα,
πρόκειται να λάβουν την Κυριακή σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο οι
εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.
Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι «αντίθετος με την αναστολή, αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται συνολικά».
Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της ανακοίνωσης που εξέδωσε το υπουργείο.
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κλήση σε σύσκεψη από τον υπουργό, αναφέροντας ότι η κίνηση αυτή κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση «για την εκτόνωση της έντασης και την εξεύρεση λύσης».
Υπογραμμίζεται ότι στη συνάντηση/σύσκεψη της προσεχούς Τρίτης, θα δώσει το «παρών» και το υπουργείο Οικονομικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442