Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δικαιωμένη δηλώνει η Philip Morris για την επένδυσή της στην Ελλάδα

Δικαιωμένη δηλώνει η Philip Morris για την επένδυσή της στην Ελλάδα

Δικαιωμένη αισθάνεται η αμερικανική καπνοβιομηχανία Philip Morris International για την απόφαση να επενδύσει 300 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, στο Bloomberg. Η αγορά του νέου καπνικού προϊόντος IQOS αυξάνεται και σήμερα υπάρχουν πάνω από 1,8 εκατ. χρήστες. «Έχουμε προσλάβει ήδη 250 εργαζόμενους και όταν θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση θα έχουμε επιπλέον 400».

Δικαιωμένη αισθάνεται η αμερικανική καπνοβιομηχανία Philip Morris International για την απόφαση να επενδύσει 300 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της εταιρείας Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

Η Philip Morris ανακοίνωσε την επένδυση τον Μάρτιο, πριν δηλαδή επιτευχθεί η συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

«Το παράδειγμά μας θα ακολουθηθεί από πολλούς άλλους», είπε ο κ. Χαρπαντίδης, ο οποίος βρίσκεται από τον Αύγουστο του 2015 στο τιμόνι της Παπαστράτος.

Η επένδυση της εταιρείας, που φτιάχνει τα τσιγάρα Marlboro και Chesterfield, είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην Ελλάδα μετά την κρίση το 2009 και δίνει μία ώθηση που έχει μεγάλη ανάγκη η χώρα, που έχει δει το ΑΕΠ της να μειώνεται περισσότερο από 25%, αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg.

Η Philip Morris και η Παπαστράτος ξεκίνησαν να μετασχηματίζουν το εργοστάσιο της δεύτερης στον Ασπρόπυργο για την παραγωγή τσιγάρων που χρησιμοποιούνται στα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα της πρώτης και αποκαλούνται IQOS.

Πρόκειται για συσκευές που ζεσταίνουν τον καπνό χωρίς να τον καίνε και απευθύνονται σε καπνιστές που θέλουν να περιορίσουν τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Το σχέδιο της εταιρείας είναι να αποτελέσει η Ελλάδα μία από τις βάσεις της για την παραγωγή τέτοιων τσιγάρων για εξαγωγές σε περισσότερες από 30 χώρες έως το τέλος του 2017.

Το εργοστάσιο της Παπαστράτος παράγει σήμερα περίπου 12 δισεκ. τσιγάρα ετησίως, ενώ όταν ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός του θα παράγει 20 δισεκ. IQOS, εκτιμά ο κ. Χαρπαντίδης.

Η αγορά IQOS αυξάνεται και σήμερα υπάρχουν πάνω από 1,8 εκατομμύρια χρήστες των συσκευών αυτών.

«Η ανάπτυξη δεν θα έρθει απλά με τη μείωση του κόστους, αλλά με τον εντοπισμό των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και το κτίσιμο πάνω σε αυτά, όπως τα IQOS», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, προσθέτοντας: «Έχουμε προσλάβει ήδη 250 εργαζόμενους για το νέο εργοστάσιο και όταν θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση θα έχουμε επιπλέον 400».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024