Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσακαλώτος: Ποιοι θα ωφεληθούν από τη διάλυση της Ευρωζώνης

Τσακαλώτος: Ποιοι θα ωφεληθούν από τη διάλυση της Ευρωζώνης

«Ποτέ δεν ήμουν πολέμιος της ΕΕ. Είμαι υπέρ του να μην διαλυθεί η Ευρωζώνη για έναν βασικό λόγο: αν διαλυθεί αυτοί που θα ωφεληθούν δεν θα είναι οι εργαζόμενοι, τα μεσαία και κατώτερα στρώματα, αλλά οι δυνάμεις του εθνικισμού και του ακραίου λαϊκισμού και θα επιστρέψουμε στη δεκαετία του 1930», είπε στη Βουλή ο Ευκλ.Τσακαλώτος.

«Αν μια χώρα φύγει από την Ευρωζώνη θα έχει τεράστιο πρόβλημα όποια χώρα και να είναι αυτή. Ποτέ δεν ήμουν πολέμιος της ΕΕ. Είμαι υπέρ του να μην διαλυθεί η ευρωζώνη για έναν βασικό λόγο: αν διαλυθεί αυτοί που θα ωφεληθούν δεν θα είναι οι εργαζόμενοι, τα μεσαία και κατώτερα στρώματα, αλλά οι δυνάμεις του εθνικισμού και του ακραίου λαϊκισμού και θα επιστρέψουμε στη δεκαετία του 1930».

Αυτό δήλωσε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος απαντώντας σε ερώτηση του χρυσαυγίτη βουλευτή Χρ.Χατζησάββα σχετικά με το αν έχει σχέδιο η κυβέρνηση σε περίπτωση κατάρρευσης της Ευρωζώνης.

«Η πιο ειλικρινής απάντηση στο ερώτημα πόσο έτοιμη είναι η κυβέρνηση για μια κατάρρευση της ευρωζώνης είναι πόσο έτοιμες είναι όλες οι οικονομίες της ευρωζώνης: όχι πολύ» απάντησε ο κ. Τσακαλώτος, διότι, όπως εξήγησε:

«Θα είναι πολλή μεγάλη η κρίση και θα δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα. Βέβαια και η Ελλάδα έχει σχέδια για κρίσεις τέτοιου τύπου, όπως πόλεμος κλπ., αλλά επειδή είναι μεγάλες οι συνέπειες από μια διάλυση της ευρωζώνης παλεύουμε για να μην διαλυθεί.»

Πρόσθεσε δε ότι «κινδυνεύει η Ευρωζώνη ακριβώς επειδή δεν αντιμετωπίζει σοβαρά τα προβλήματα των μεσαίων και κατώτερων στρωμάτων. Δεν ακούει τα αιτήματά τους και δεν τα ενσωματώνει. Τα καλά νέα είναι ότι αυτή η συζήτηση στην Ευρώπη έχει αρχίσει» συνέχισε, για να καταλήξει λέγοντας ότι «η καλύτερη προετοιμασία (για την χώρα μας) είναι το να αποφύγουμε αυτό το ενδεχόμενο και να εστιάσουμε σε μια Ευρώπη που θα αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα».

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024