Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμμαχία της «Αποστολής» στο Ελσίνκι για τα προσφυγόπουλα

Συμμαχία της «Αποστολής» στο Ελσίνκι για τα προσφυγόπουλα

Επίσκεψη εργασίας στη φιλανδική εκκλησιαστική αρωγή Finnish Church Aid (FCA) πραγματοποίησε ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας και συνεργάτες του, με αντικείμενο την αποτίμηση της υπάρχουσας συνεργασίας των δύο φορέων στον τομέα παροχής εκπαίδευσης στα προσφυγόπουλα από τη Συρία και το Αφγανιστάν, ενώ εξετάστηκε η προοπτική συνέχισης και διεύρυνσης των προγραμμάτων.

Επίσκεψη εργασίας στη φιλανδική εκκλησιαστική αρωγή Finnish Church Aid (FCA) πραγματοποίησε ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας και συνεργάτες του, με αντικείμενο την αποτίμηση της υπάρχουσας συνεργασίας των δύο φορέων στον τομέα παροχής εκπαίδευσης στα προσφυγόπουλα από τη Συρία και το Αφγανιστάν, ενώ εξετάστηκε η προοπτική συνέχισης και διεύρυνσης των υφισταμένων προγραμμάτων σε άλλους συναφείς τομείς και δράσεις.

Η «Αποστολή» και η ΦΕΑ πραγματοποιούν από κοινού, αλλά και σε συνεργασία με την Unicef, περιεκτικό πρόγραμμα μη-τυπικής εκπαίδευσης παιδιών-προσφύγων σε Αττική, Ιωάννινα και Θήβα με βασικό στόχο την παροχή σχολικής και πολιτισμικής εκπαίδευσης και υγιεινής. Το σχετικό πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από πόρους της FCA και της Unicef.

Ο κ. Δήμτσας ευχαρίστησε την FCA και τον εκτελεστικό διευθυντή της Jouni Hemberg και τους συνεργάτες του για την παρεχόμενη αρωγή και άριστη συνεργασία των δύο αδελφών οργανισμών, ενώ ο κ. Hemberg εξήρε με τη σειρά του το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και παροχής υπηρεσιών της «Αποστολής» και των στελεχών της στους τομείς δράσεως, εκφράζοντας συνάμα την πεποίθησή του για την απόλυτη αναγκαιότητα συνέχισης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για προσφυγόπουλα στην Ελλάδα.

Η φιλανδική εκκλησιαστική αρωγή, FCA, αποτελεί τον διεθνή ανθρωπιστικό βραχίονα της λουθηρανικής ευαγγελικής εκκλησίας της Φιλανδίας με προγράμματα διεθνούς αρωγής σε Ασία και Αφρική, ενώ με αφορμή το προσφυγικό η FCA εκτελεί προγράμματα εκπαίδευσης στην Ελλάδα σε συνεργασία με την «Αποστολή».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024