Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Τερατώδες ψέμα τα περί αποτροπής των αντεργατικών απαιτήσεων

ΚΚΕ: Τερατώδες ψέμα τα περί αποτροπής των αντεργατικών απαιτήσεων

Η δημοσιοποίηση των 140 προαπαιτουμένων της συμφωνίας αποκαλύπτει το τερατώδες ψέμα της κυβέρνησης, ότι δήθεν η διαπραγμάτευσή της απέτρεψε τις αντεργατικές απαιτήσεις, τονίζει το ΚΚΕ. Όπως επισημαίνει μέσω της συμφωνίας προωθούνται, μεταξύ άλλων, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ουσιαστική νομοθέτηση του lock out, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, ξήλωμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας.

Η δημοσιοποίηση των 140 προαπαιτουμένων της συμφωνίας αποκαλύπτει το τερατώδες ψέμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι δήθεν η διαπραγμάτευσή της απέτρεψε τις αντεργατικές απαιτήσεις, τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του. Όπως επισημαίνει μέσω της συμφωνίας προωθούνται μεταξύ άλλων κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ουσιαστική νομοθέτηση του lock out, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, ξήλωμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΚΚΕ: «Εκτός όλων των άλλων αντιλαϊκών μέτρων, η κυβέρνηση προωθεί:

– Την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, που είναι το επιστέγασμα του εργασιακού μεσαίωνα και προπομπός νέων ανατροπών και σε άλλους κλάδους.

– Την επέκταση των μνημονιακών ρυθμίσεων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

– Την ουσιαστική νομοθέτηση του lock out.

– Την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

– Το ξήλωμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, μέσω της διευκόλυνσης για να βγαίνει παράνομη».

«Αυτή η εργασιακή ζούγκλα είναι η περίφημη ‘επιστροφή στην κανονικότητα’, για την οποία μιλάει η κυβέρνηση, κρύβοντας ότι τα παραπάνω μέτρα προωθούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και είναι απαιτήσεις του κεφαλαίου για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων» προσθέτει το ΚΚΕ και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 17ης Μαΐου.

«Οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της 17ης Μάη, στις άλλες κινητοποιήσεις, με την οργάνωση στους χώρους δουλειάς, χρειάζεται να διατρανώσουν: Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!», καταλήγει το ΚΚΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024