Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάλπες στη Νότιο Κορέα για την ανάδειξη προέδρου

Κάλπες στη Νότιο Κορέα για την ανάδειξη προέδρου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Νοτίου Κορέας μετά την καθαίρεση της Παρκ Γκέουν Χιούε για οικονομικά σκάνδαλα. Φαβορί ο Μουν Τζάε-Ιν, ο οποίος είχε χάσει τη μάχη το 2012 από την τέως πρόεδρο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Νοτίου Κορέας μετά την καθαίρεση της Παρκ Γκέουν Χιούε για οικονομικά σκάνδαλα.

Φαβορί ο Μουν Τζάε-Ιν, ο οποίος είχε χάσει τη μάχη το 2012 από την τέως πρόεδρο και ακολουθεί ο Αν Τσέολ Σου.

Ο Μουν -σε αντίθεση με την τέως πρόεδρο- επιθυμεί την προσέγγιση με το καθεστώς της Βορείου Κορέας, ενώ υπόσχεται καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. Υπόσχεται επίσης ρήξη με το συντηρητικό παρελθόν της χώρας που είχε σαν αποτέλεσμα σκάνδαλα, διαφθορά και διχασμό.

Ο Αν Τσέολ Σου, επιχειρηματίας software, είχε στηρίξει το 2012 τον Μουν ώστε να κερδίσει την πρόεδρο Παρκ. Εκείνη επικράτησε έστω και οριακά, για να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, αλλά και η πρώτη πρόεδρος που εγκατέλειψε την εξουσία και οδηγείται στη Δικαιοσύνη.

Τώρα κατεβαίνει για να διεκδικήσει την προεδρία, υποσχόμενος οικονομική ανάπτυξη, αλλά και σκληρότερη γραμμή σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

Οι εντάσεις στη Χερσόνησο της Κορέας είναι γνωστές: από τη μία οι επαναλαμβανόμενες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρειο Κορέα σε συνδυασμό με τις αμερικανικές προειδοποιήσεις ότι η «στρατηγική της υπομονής» έναντι του καθεστώτος έχει τελειώσει.

Από την άλλη, η Βόρειος Κορέα, αλλά και η Κίνα εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για την εγκατάσταση -από πλευράς ΗΠΑ- του προηγμένου αντιπυραυλικού συστήματος THAAD στο έδαφος της Νοτίου Κορέας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 20:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 2ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024