Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή αποκαλύπτεται

Ο «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή αποκαλύπτεται

...

Μετά από γυρίσματα διάρκειας 6 μηνών υπό τη σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Σμαραγδή, ήρθε η στιγμή να πάρουμε μια «κλεφτή ματιά» της ταινίας «Καζαντζάκης».

Το πρώτο teaser της ταινίας -που επικεντρώνεται στη ζωή του σπουδαίου συγγραφέα- κυκλοφόρησε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ταινίας, η οποία θα προβληθεί στις αίθουσες τον Νοέμβριο.

Τα γυρίσματα του «Καζαντζάκη» πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη, την Αθήνα, την Αίγινα, τη νότια Γαλλία, το Βερολίνο και τη Βιέννη.

Το φιλμ που βρίσκεται στο στάδιο της μεταπαραγωγής (post production) θα προβληθεί στις αίθουσες στη διάρκεια του έτους Καζαντζάκη, σε διανομή Audio Visual.

Τον κεντρικό χαρακτήρα υποδύεται ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, ενώ η Μαρίνα Καλογήρου ερμηνεύει την σύντροφό του Ελένη. Ο οκτάχρονος Αλέξανδρος Καμπαξής υποδύεται τον μικρό Νίκο Καζαντζάκη, ενώ ο Στέφανος Ληναίος υποδύεται τον συγγραφέα σε ώριμη ηλικία.

Ένα πλήθος εκλεκτών ηθοποιών πλαισιώνουν τους πρωταγωνιστές.

Ο Αργύρης Ξάφης υποδύεται τον πατέρα του Καζαντζάκη και η Μαρία Σκουλά τη μητέρα του. Τον Άγγελο Σικελιανό ενσαρκώνει ο Νίκος Καρδώνης, την σύζυγό του Εύα η Αμαλία Αρσένη, την Ίτκα η Γιούλικα Σκαφιδά, τον Ζιλ Ντασέν ο Αλέξανδρος Κολάτος, τη Μελίνα Μερκούρη η Ζέτα Δούκα, Στον ρόλο του Γιώργη Ζορμπά βρίσκουμε τον Θοδωρή Αθερίδη.

Τον Ηγούμενο της Μονής Σινά υποδύεται ο Στάθης Ψάλτης, στην τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση πριν από τον θάνατό του.

Το σενάριο της ταινίας στηρίζεται στο βιβλίο του συγγραφέα Αναφορά στον Γκρέκο (Εκδόσεις Καζαντζάκη).

Η ταινία αποτελεί ελληνογαλλική συμπαραγωγή, σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, παραγωγή Ελένης και Αλέξανδρου Σμαραγδή και Βενσάν Μισό, ενώ η φωτογραφία είναι του Άρη Σταύρου, η μουσική του Μίνωα Μάτσα, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιώργου Πάτσα, το μοντάζ της Στέλλας Φιλιπποπούλου, ο ήχος του Άρη Αθανασόπουλου.

Δείτε το τρέιλερ:

Kazantzakis Movie Teaser from Alexandros Film on Vimeo.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024