Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προς νέα χαλάρωση των capital controls

Προς νέα χαλάρωση των capital controls

Ανοίγει ξανά η κουβέντα για χαλάρωση των capital controls μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές και με την προϋπόθεση να μην υπάρχουν διαρροές καταθέσεων. Ένα από τα μέτρα που προβλέπονται είναι η αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων.

Ανοίγει ξανά η κουβέντα για χαλάρωση των capital controls μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές και με την προϋπόθεση να μην υπάρχουν διαρροές καταθέσεων.

Όπως αναφέρει η «Ημερησία», ένα από τα μέτρα που προβλέπονται είναι η αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων που θα φτάσει σύμφωνα με πληροφορίες από τα 840 ευρώ που είναι σήμερα σε βάθος δύο εβδομάδων στα 2.000 ευρώ το μήνα.

Ουσιαστικά πρόκειται για αύξηση του ορίου αναλήψεων από τα 42 ευρώ που είναι σήμερα ανά εβδομάδα στα 500 ευρώ.

Ωστόσο ακόμη δεν έχει δοθεί πλήρες χρονοδιάγραμμα ως προς την αλλαγή αυτή. Μάλιστα εκτός από το κλείσιμο της αξιολόγησης τίθεται, κυρίως από τους εποπτεύοντες μηχανισμούς των τραπεζών και το ζήτημα της εκροής καταθέσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ειδήσεις» εκτός από την αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων στα 2.000 ευρώ εξετάζεται το άνοιγμα νέων λογαριασμών όψεως ή καταθετικών με την προσθήκη δικαιούχων, αλλά και η ενεργοποίηση αδρανών λογαριασμών.

Εξετάζεται παράλληλα η αύξηση του ποσοστού ανάληψης μετρητών που επιστρέφουν στις τράπεζες από το 30% που είναι σήμερα στο 60%, αλλά και να αυξηθεί το ποσό μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα 1.000 ευρώ που είναι σήμερα στα 2.000 ευρώ για κάθε πελάτη ανά μήνα.

Μεταξύ των υπόλοιπων αλλαγών που θα συζητηθούν περιλαμβάνεται και να επιτραπεί να ανοίγονται νέοι λογαριασμοί όψεως ή καταθετικοί και να προστίθενται συνδικαιούχοι στους ήδη υφιστάμενους ακόμα και εάν δημιουργείται νέος κωδικός πελάτη (Customer ID) από την τράπεζα, και β) να ενεργοποιούνται αδρανείς, κατά την έννοια του Ν. 4151/2013 (Α΄ 103), λογαριασμοί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024