Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Παραδόθηκε ο ένοπλος εισβολέας στον ΟΚΑΝΑ Χανίων
Από την κινητοποίηση έξω από τον ΟΚΑΝΑ Χανίων

Παραδόθηκε ο ένοπλος εισβολέας στον ΟΚΑΝΑ Χανίων

Έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις παραδόθηκε στις αρχές, στις 3 μετά το μεσημέρι, ο 43χρονος άνδρας που το πρωί της Δευτέρας είχε εισβάλει στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά κρατώντας όπλο, με αίτημα να ανανεωθεί η άδεια περιπτέρου που διατηρεί στο παλιό λιμάνι, για το οποίο υπάρχει απόφαση κατεδάφισης.

Έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις παραδόθηκε στις αρχές, στις 3 μετά το μεσημέρι, ο 43χρονος άνδρας που το πρωί της Δευτέρας είχε εισβάλει στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά κρατώντας όπλο, με αίτημα να ανανεωθεί η άδεια περιπτέρου που διατηρεί στο παλιό λιμάνι, για το οποίο υπάρχει απόφαση κατεδάφισης.

Την ώρα της εισβολής, στο κτίριο υπήρχαν τρεις εργαζόμενοι στον Οργανισμό, οι οποίοι πρόλαβαν να κλειστούν σε δωμάτιο του κτιρίου.

Η επιχείρηση για να πειστεί ο δράστης να βγει από το κτίριο ήταν μακρά, ενώ όταν νωρίς το πρωί έφτασαν στο σημείο οι πρώτοι αστυνομικοί, ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «το πρωί ο 43χρονος, με την απειλή όπλου ακινητοποίησε στον εξωτερικό χώρο του Οργανισμού, 61χρονη εργαζόμενη, ζητώντας να γίνει δεκτό προσωπικό του αίτημα από δημόσιο φορέα.

»Άμεση ήταν η κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων που κατέφθασαν στο σημείο. Ο 43χρονος, αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανταλλαγή πυροβολισμών και να τραυματιστεί, ενώ παράλληλα η 61χρονη κατάφερε να διαφύγει.

»Στη συνέχεια πυροβόλησε την τζαμαρία της πόρτας του Οργανισμού και εισήλθε στο κτίριο, όπου παρέμεινε για αρκετές ώρες, ενώ σε δωμάτιο όπου δεν είχε πρόσβαση παρέμεναν η 61χρονη και ακόμη δύο εργαζόμενες στον Οργανισμό.»

Εκτός από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο αποκλείοντας την γύρω περιοχή, στον ΟΚΑΝΑ βρέθηκε και κλιμάκιο της ομάδας Ειδικών Αποστολών της ΕΛ.ΑΣ., ο υποστράτηγος της ΕΛΑΣ Κώστας Λαγουδάκης, ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, Γιώργος Λιμπινάκης, ο εισαγγελέας Υπηρεσίας, καθώς και ειδικός ψυχολόγος- διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο σημείο έφτασε και ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση, ανέλαβε την δέσμευση να μην εφαρμοστεί η απόφαση κατεδάφισης του περιπτέρου, τουλάχιστον για την καλοκαιρινή περίοδο. Ωστόσο ο δράστης ζητούσε να ανασταλεί οριστικά η απόφαση.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, η δημοτική αρχή θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε μετά το καλοκαίρι να βρεθεί χώρος για να μεταφερθεί το περίπτερο.

Έξω από το κτίριο βρίσκονταν συγγενικά πρόσωπα και φίλοι του δράστη, ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Μηνάς Βουλγαρίδης και γιατρός του ΟΚΑΝΑ, ο οποίος συνομίλησε με τον 45χρονο που παρακολουθεί ειδικό πρόγραμμα του Οργανισμού.

Τελικώς, έπειτα από πολλές προσπάθειες και διαπραγματεύσεις, ο δράστης πείστηκε να εγκαταλείψει το κτίριο, κάτι που του ζήτησαν και πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος σε επικοινωνία που είχαν μαζί του.

Οι διαπραγματεύσεις ήταν μακρές, καθώς οι αστυνομικοί ήθελαν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια ώστε να είναι απολύτως ασφαλής η όλη προσπάθεια.

Σε βάρος του 43χρονου, ο οποίος αρχικά μεταφέρθηκε στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Χανίων, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ είχε το απόγευμα ο πρόεδρος του Οργανισμού, Ευάγγελος Καφετζόπουλος, συνοδευόμενος από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να ενημερωθεί από τους ίδιους για όσα συνέβησαν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ τόνισε: «Είμαστε εδώ, σχεδόν σύσσωμο το Συμβούλιο του Οργανισμού, σε μια προσπάθεια όχι μόνο να μάθουμε τι συνέβη, αλλά και για να στηρίξουμε το προσωπικό, τους ανθρώπους αυτούς που για επτά ώρες βρέθηκαν σε καθεστώς ομηρίας μέσα στη μονάδα. Από ότι φαίνεται η μονάδα αντεπεξήλθε με απόλυτη ψυχραιμία στη δύσκολη κατάσταση που βίωσε σήμερα. Είμαστε ευχαριστημένοι που έληξε το περιστατικό αυτό, χωρίς παραπάνω συνέπειες. Συζητάμε με το προσωπικό για να λυθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024