Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο μυαλό του Μακρόν υπάρχει το όνομα του μελλοντικού πρωθυπουργού

Στο μυαλό του Μακρόν υπάρχει το όνομα του μελλοντικού πρωθυπουργού

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει κάνει την επιλογή του προσώπου του πρωθυπουργού «in petto» (μυστικά) και ότι θα την ανακοινώσει μετά την μεταβίβαση της εξουσίας, εάν εκλεγεί. Έδωσε, πάντως, κάποιες ενδείξεις για το πώς θα είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει τον πρωθυπουργικό θώκο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει κάνει την επιλογή του προσώπου του πρωθυπουργού «in petto» (μυστικά) και ότι θα την ανακοινώσει μετά την μεταβίβαση της εξουσίας, εάν εκλεγεί.

«Ναι, αυτή η επίλογή έχει γίνει in petto» απάντησε ο Μακρόν σε σχετική ερώτηση στο δίκτυο Europe 1. Αλλά δεν θα την ανακοινώσει ακόμη, «αφού βρίσκεται μέσα στο κεφάλι του».

«Εάν εκλεγώ, θα εργασθώ για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού σχήματος την ερχόμενη εβδομάδα». Ομως το όνομα του πρωθυπουργού «θα ανακοινωθεί μετά την μεταβίβαση της εξουσίας. Δεν θα το ανακοινώσω πριν.»

Εαν εκλεγεί, ο πρωθυπουργός θα απηχεί «τις δεσμεύσεις που έχω αναλάβει, το πορτρέτο που έχω φτιάξει». Αυτό το πρόσωπο «θα έχει εμπειρία στο πολιτικό πεδίο, τις ικανότητες για να ηγηθεί μίας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

Αναφερόμενος στον κεντρώο σύμμαχό του Φρανσουά Μπαϊρού, ο Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε ότι «θα έχει έναν σημαντικό ρόλο στο κυβερνητικό και πολιτικό σχήμα».

«Ο πρωθυπουργός είναι αυτός που θα ηγηθεί της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές», δήλωσε ο Μακρόν προσθέτοντας ότι επιδιώκει να διατηρήσει τον επικεφαλής της κυβέρνησης για το μεγαλύτερο δυνατό διάστημα, διότι «σπάνια η εμπιστοσύνη δίνεται κατά περιορισμένο τρόπο».

Στις αρχές του Μαρτίου, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει ότι θα προτιμούσε να ορίσει μία γυναίκα στον πρωθυπουργικό θώκο.

Ο επικεφαλής της κίνησης «Εμπρός!» ανακοίνωσε επίσης ότι όλες οι υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα. «Δεν έχω περίοδο χάριτος, δεν θα μπορώ να προεδρεύσω όπως προήδρευαν από το 1958» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024