Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Greenpeace υπενθυμίζει τις αξίες της Γαλλικής Επανάστασης

H Greenpeace υπενθυμίζει τις αξίες της Γαλλικής Επανάστασης

Λίγα 24ωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες για τον β' γύρο των προεδρικών εκλογών, η Greenpeace κρέμασε στον Πύργο του Άιφελ ένα πανό όπου αναγράφονται οι αξίες της Γαλλικής Επανάστασης: «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη» και το hashtag #resist. Σαφές πού απευθύνεται.

Λίγα 24ωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες για τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών, η Greenpeace κρέμασε στον Πύργο του Άιφελ ένα πανό όπου αναγράφονται οι αξίες της Γαλλικής Επανάστασης: «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη» και το hashtag #resist. Σαφές πού απευθύνεται.

Οι δύο υποψήφιοι ολοκληρώνουν την Παρασκευή τις προεκλογικές τους εκστρατείες. Ο Εμανουέλ Μακρόν επισκέπτεται την πόλη Ροντέζ στη νότια Γαλλία, ενώ η Μαρίν Λεπέν βρίσκεται στη Βρετάνη.

Εν τω μεταξύ, η απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να τοποθετηθεί ανοικτά υπέρ του Μακρόν προκάλεσε την έντονη αντίδραση της βουλευτού του Εθνικού Μετώπου (και ανιψιάς της Μαρίν Λεπέν), Μαριόν Μαρεσάλ.

Είναι απίστευτο ένας Αμερικανός τέως πρόεδρος να μπορεί να επεμβαίνει με τέτοιο τόσο άμεσο τρόπο στη γαλλική πολιτική» δήλωσε η Μαρεσάλ Λεπέν.

Για την ίδια η τοποθέτηση του Ομπάμα αντανακλά την εξάρτηση που θα έχει ο Μακρόν ως πρόεδρος από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν σταθερά το προβάδισμα στον Μακρόν με ποσοστό λίγο πάνω από 60%, ενώ η Λεπέν κινείται λίγο κάτω από το 40%.

Παράλληλα, έρευνα της Odoxa για λογαριασμό του France Info δείχνει ότι το ποσοστό της αποχής θα είναι ιδιαίτερα υψηλό, ίσως το υψηλότερο από το 1969. Τότε είχε κερδίσει ο Ζορζ Πομπιντού με 57% τον Αλέν Ποέρ με την αποχή στο 31%.

Αυτοί που κυρίως δηλώνουν ότι δεν θα προσέλθουν στις κάλπες είναι μέρος των ψηφοφόρων του Μελανσόν, τέταρτου στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων στον α’ γύρο του Απριλίου.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα του Bertelsmann Foundation, ένας στους πέντε Γάλλους χαρακτηρίζει τον εαυτό του «ακραίο» και μόνο περίπου το 1/3 «κεντρώο».

Η δημοσκόπηση έδειξε υψηλό ποσοστό δυσαρέσκειας για την πορεία της χώρας, γεγονός που υπογραμμίζει τις προκλήσεις που θα βρει μπροστά του ο νέος πρόεδρος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024