Σε χαμηλό δυόμισι και πλέον ετών η απόδοση του 10ετούς ομολόγου
Οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν σήμερα, Παρασκευή, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι και πλέον ετών, ύστερα από τη συμφωνία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα που ξεμπλοκάρει την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πρόγραμμα διάσωσης και ανοίγει το δρόμο για τις συνομιλίες ελάφρυνσης χρέους, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Financial Times.
Οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν σήμερα, Παρασκευή, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι και πλέον ετών, ύστερα από τη συμφωνία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα που ξεμπλοκάρει την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πρόγραμμα διάσωσης και ανοίγει το δρόμο για τις συνομιλίες ελάφρυνσης χρέους, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Financial Times.
Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων μειώθηκαν περισσότερο από 30 μονάδες βάσης (0,3 της ποσοστιαίας μονάδας) ύστερα από τη συμφωνία της Τρίτης. Οι αποδόσεις κινούνται αντίστροφα προς τις τιμές των ομολόγων, σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Ύστερα από δύο ημέρες ήρεμης διαπραγμάτευσης, σήμερα υποχώρησαν ακόμα 9,1 μονάδες βάσης στο 5,728%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014.
Η αγορά για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα είναι σχετικά μικρή, με τη μεγάλη πλειονότητά τους να βρίσκεται στα χέρια των δανειστών στην ΕΕ και το ΔΝΤ.
Ωστόσο, η υποχώρηση των αποδόσεων υποδηλώνει βελτίωση του κλίματος απέναντι στις προσπάθειες ανάκαμψης της Αθήνας, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Η συμφωνία της Τρίτης για τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ανοίγει το δρόμο για νέες συζητήσεις για την ελάφρυνση χρέους, την οποία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί απαραίτητο για να καταστεί το χρέος της χώρας βιώσιμο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στην εποχή του ΑΙ χωρίς ευταξία… δίσκο δεν κρατάς – Viral η αγγελία για σερβιτόρο
- Το «καρφί» Μητσοτάκη στον Σαμαρά
- Χάρης Τζήμητρας στο in: Η Τουρκία συνεχίζει τις παραβατικές ενέργειες και επιβραβεύεται από τους συμμάχους
- Δικομανείς λόγω πανικού, στελέχη της ΝΔ προκαλούν τον Δημητριάδη να κάνει μήνυση στον Γλαβίνα που ασκεί κριτική
- Στη Ρόδο το Super Cup – Αυτές οι ομάδες θα συμμετάσχουν
- Ο Τζον Γουότερς απεχθάνεται το καλό γούστο, τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ και (πλέον) τα ναρκωτικά
- Γένοβα: Βαριές «καμπάνες» στους κατηγορούμενους για την κατάρρευση γέφυρας με 43 νεκρούς
- Φωτιά στο Βλαχόπουλο Μεσσηνίας – Μήνυμα από το 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442