Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλειστά την Κυριακή τα καταστήματα στον Πειραιά

Κλειστά την Κυριακή τα καταστήματα στον Πειραιά

«Τη συμμετοχή του στο πανελλαδικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, που εξήγγειλε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας την ερχόμενη Κυριακή, 7 Μαΐου 2017, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον σχεδιασμό της απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές» αποφάσισε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς.

«Τη συμμετοχή του στο πανελλαδικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, που εξήγγειλε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας την ερχόμενηΚυριακή, 7 Μαΐου 2017, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον σχεδιασμό της απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές» αποφάσισε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του «η απελευθέρωση σε συγκεκριμένες -μεγάλες- περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι και ο Πειραιάς, θα προκαλέσει αδιαμφισβήτητα αλυσιδωτή αντίδραση, με ορατό αποτέλεσμα τις 52 εργάσιμες Κυριακές του χρόνου.

»Με τη συμμετοχή μας στο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου, κάτι που δεν συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε ως μέσο διαμαρτυρίας, εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεση του εμπορικού κόσμου και των εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου στις αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην του και ερήμην των θεσμών της δικαιοσύνης της χώρας και οι οποίες είναι εμφανέστατο ότι αποτελούν πρωτοβουλία συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων του εσωτερικού, με τους δανειστές στην πραγματικότητα να διαμεσολαβούν το αίτημα μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, αλυσίδων, εμπορικών κέντρων και Malls».
Εν τω μεταξύ για διαπλεκόμενα συμφέροντα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου, Παύλος Πολιτάκης, με αφορμή την ανακίνηση του θέματος της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
«Μιλάμε για μια πρωτοβουλία συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων, κατά τη γνώμη μου διαπλεκόμενων συμφερόντων, που δρουν ή σκοπεύουν να επιχειρήσουν στη χώρα και πιέζουν να συμβεί αυτό» τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την Πέμπτη το πρωί, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.
Ο κ. Πολιτάκης είπε ακόμη ότι, με αφορμή το θέμα αυτό, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) αποφάσισε το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων αυτή την Κυριακή, 7 Μαϊου, ζητώντας παράλληλα από τον πολιτικό κόσμο της χώρας, να λάβει σαφή θέση απέναντι στη συζήτηση για την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
Ο ίδιος, επίσης, δεν απέκλεισε το γεγονός ότι πιθανόν η ανακίνηση του θέματος αυτού να γίνεται αποπροσανατολιστικά ενόψει των νέων μέτρων που έρχονται στη Βουλή για το συνταξιοδοτικό.
«Για εμάς το θέμα των καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές είναι απολύτως λυμένο από την ισχύουσα νομοθεσία και οι τοπικές κοινωνίες, σε συνεργασία με τους περιφερειάρχες, παίρνουν τις αποφάσεις που πρέπει και που θέλουν και που εκφράζουν τις ανάγκες του κάθε τόπου και δεν είναι οριζόντιες από τη μία άκρη στην άλλη» ανέφερε.
Μίλησε, ακόμη, για ξεκάθαρη παραβίαση του Συντάγματος στην περίπτωση που η κυβέρνηση περάσει κάποια ρύθμιση για την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς, όπως είπε, «είχαμε πρόσφατα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ορίζει την Κυριακή ως ιδιαίτερη αργία».
Επίσης, κάτι τέτοιο, πρόσθεσε, θα ανατρέψει τον πιλοτικό νόμο για τις 52 Κυριακές σε ορισμένες περιοχές της χώρας.
«Η αντίθεσή μας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν αποτελεί συνδικαλιστικό πείσμα, όπως κάποιοι ισχυρίζονται, ούτε κάποια εμμονή, καθώς υπάρχουν στοιχεία και νούμερα που είναι αδιάσειστα» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Μανεσιώτης.
Πρόσθεσε ότι οι τρεις μοναδικές Κυριακές που αξίζει τον κόπο τα καταστήματα να είναι ανοιχτά, είναι η Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα, η Κυριακή πριν την Πρωτοχρονιά και η Κυριακή των Βαϊων.

«Οι υπόλοιπες Κυριακές ούτε τζίρο αύξησαν, ούτε θέσεις εργασίας, πόσο μάλλον και αν αυτές τις Κυριακές τις κάνουμε και 30» ανέφερε και διερωτήθηκε που απευθύνεται το άνοιγμα των καταστημάτων: «Σε καταναλωτές που είναι εξαντλημένοι και πολύ από αυτούς υπερχρεωμένοι, προκειμένου να κάνουν αγορές τις Κυριακές;».

Ο Νικόλαος Κογιουμτσής, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ανέφερε ότι «από τη στιγμή που κατρακυλάει ο τζίρος και η ζήτηση, ενώ 8.500 επιχειρήσεις από την αρχή του χρόνου έχουν κλείσει και σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, αν συνεχιστεί αυτό θα κλείσουν άλλες 18.000, την ίδια ώρα κάποιοι βαφτίζουν προοδευτικό και αναπτυξιακό ένα μέτρο που στην πράξη δεν πρόκειται να έχει απόδοση».
«Υπάρχει μία συνολική στόχευση από κάποια εμπορικά κέντρα, πολυχώρους και πολυκαταστήματα, που θέλουν τον αφανισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης και να μεταφέρουν τον ήδη μειούμενο τζίρο από τη μικρή επιχείρηση προς αυτά» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΣΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024