Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αθωώθηκε ο Σοφοκλής Πιλάβιος για το «μικρό Koriopolis»

Αθωώθηκε ο Σοφοκλής Πιλάβιος για το «μικρό Koriopolis»

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων αθώωσε τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, ο οποίος είχε διωχθεί ποινικά από την εισαγγελέα εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου και κατηγορούνταν για ψευδορκία και απόκρυψη στοιχείων στη δίκη για το «μικρό Koriopolis». Συγκεκριμένα, ο κ. Πιλάβιος κατηγορείτο ότι κατά την κατάθεσή του ως μάρτυρας στην υπόθεση απέκρυψε την ύπαρξη integrity officer (υπεύθυνος ακεραιότητας) στην Ομοσπονδία, καθώς και τις πειθαρχικές αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης το καλοκαίρι του 2011 για τις τιμωρίες της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου από την Επιτροπή Εφέσεων, για χειραγώγηση αγώνων.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων αθώωσε τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, ο οποίος είχε διωχθεί ποινικά από την εισαγγελέα εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου και κατηγορούνταν για ψευδορκία και απόκρυψη στοιχείων στη δίκη για το «μικρό Koriopolis».

Συγκεκριμένα, ο κ. Πιλάβιος κατηγορείτο ότι κατά την κατάθεσή του ως μάρτυρας στην υπόθεση απέκρυψε την ύπαρξη integrity officer (υπεύθυνος ακεραιότητας) στην Ομοσπονδία, καθώς και τις πειθαρχικές αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης το καλοκαίρι του 2011 για τις τιμωρίες της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου από την Επιτροπή Εφέσεων, για χειραγώγηση αγώνων.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ενώπιον του ακροατηρίου για την υπεράσπισή του, οι ποινές που επιβλήθηκαν το 2011 από την Επιτροπή Εφέσεων για τα στημένα παιχνίδια ήταν ευρέως γνωστές και γι’ αυτό δεν τις επανέλαβε στο δικαστήριο, ενώ για τον «integrity officer» ανέφερε ότι η πρόσληψη του στην ΕΠΟ έγινε μετά τους επίμαχους αγώνες και δεν είχε γνώση των στοιχείων των φακέλων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024