Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαστίγιο και καρότο από Νίκο Φίλη για τη συμφωνία

Μαστίγιο και καρότο από Νίκο Φίλη για τη συμφωνία

Με δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, στην οποία αναφέρει τα βήματα που πιστεύει ότι θα πρέπει να κάνει από δω και μπρος η κυβέρνηση, υποδέχτηκε τη συμφωνία με τους θεσμούς, ο Νίκος Φίλης.

Με δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, στην οποία αναφέρει τα βήματα που πιστεύει ότι θα πρέπει να κάνει από δω και μπρος η κυβέρνηση, υποδέχτηκε τη συμφωνία με τους θεσμούς, ο Νίκος Φίλης.

Όπως υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός Παιδείας, τώρα είναι η ώρα για μάχη για το χρέος και όχι πανηγυρισμοί γύρω από ένα αριστερό success story.

«Η κυβέρνηση ενόψει τους Eurogroup της 22ας Μαΐου, πρέπει να επιδιώξει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τη ρύθμιση για το χρέος, τώρα που οι πιστωτές δεν μπορούν να επικαλούνται ως δικαιολογία καθυστερήσεις εκ μέρους της ελληνικής πλευράς. Όχι για να φιλοτεχνηθεί μία νέα «αφήγηση» ή ένα αριστερό success story, αλλά γιατί χωρίς ρύθμιση τους χρέους η έξοδος από τα μνημόνια είναι εξαιρετικά αμφίβολη» σχολίασε ο κ. Φίλης.

Ακόμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή είχε ασκήσει δριμεία κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς και είχε συνταχθεί με το κείμενο της τάσης των 53 υποστηρίζει πως «η προκαταρκτική συμφωνία για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης σηματοδοτεί την παραμονή της χώρας στο ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «η κυβέρνηση οφείλει να ξεδιπλώσει ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας με επίκεντρο την αντιμετώπιση της ανεργίας, ανόρθωσης του κοινωνικού κράτους και εκσυγχρονισμού των θεσμών», ενώ επισημαίνει ότι «στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται, η παραμονή της κυβέρνησης της Αριστεράς στην εξουσία συνεχίζει να είναι κρίσιμη προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία».

Και προσθέτει: «Στο λαό δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία. Με ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη δεν θα υπήρχαν όχι μόνο τα θετικά αντίμετρα αλλά τα αρνητικά μέτρα θα ήταν πολύ περισσότερα».

«Οι δημοκρατικοί πολίτες οφείλουν να σκεφτούν ακόμα μια παράμετρο» αναφέρει ο κ. Φίλης. «Στην Ευρώπη που βρίσκεται σε έναν κύκλο εκλογικών αναμετρήσεων θα υπάρξουν εξελίξεις με αβέβαιη κατάληξη αλλά και δυνατότητες. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις υποχωρήσεις και τους συμβιβασμούς στους οποίους υποχρεώθηκε παραμένει μια δύναμη έτοιμη να εκμεταλλευθεί ανα πάσα στιγμή τις ρωγμές στο φρούριο της ατέρμονης λιτότητας που ροκανίζει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα ενισχύοντας αποσταθεροποιητικές τάσεις και την Ακροδεξιά» καταλήγει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024