Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέι: Θα είμαι εξαιρετικά δύσκολη απέναντι στον Γιούνκερ

Μέι: Θα είμαι εξαιρετικά δύσκολη απέναντι στον Γιούνκερ

Άλλη μία ένδειξη ότι η ΕΕ οδεύει προς πολύ δύσκολες συνομιλίες αποτελεί δήλωση της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι, η οποία σημειώνει ότι θα γίνει «εξαιρετικά δύσκολη γυναίκα» απέναντι στον Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Άλλη μία ένδειξη ότι η ΕΕ οδεύει προς πολύ δύσκολες συνομιλίες αποτελεί δήλωση της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι, η οποία σημειώνει ότι θα γίνει «εξαιρετικά δύσκολη γυναίκα» απέναντι στον Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Η Μέι χρησιμοποίησε τη φράση για να απαντήσει στις φήμες που θέλουν την συνάντησή της με τον πρόεδρο της Κομισιόν να πηγαίνει πολύ άσχημα.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι το ζήτημα των δικαιωμάτων των Βρετανών που ζουν σε χώρες της ΕΕ θα έχει επιλυθεί μέχρι τον Ιούνιο -όπως φέρεται να επιθυμούσε.

Ευρωπαϊκές πηγές αναφέρονται σε παρανοήσεις σχετικά με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και κάνουν λόγο για άγνοια του τρόπου λειτουργίας των Βρυξελλών, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Μιλώντας στο BBC, η Μέι δήλωσε ότι υπάρχουν αρκετές ομοιότητες και κοινός τόπος στις θέσεις των δύο πλευρών.

«Κοιτάξτε, νομίζω ότι αυτό που έχουμε δει είναι ότι θα υπάρξουν στιγμές που οι διαπραγματεύσεις αυτές θα είναι σκληρές» σημείωσε η Μέι. «Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την ηγεσία των Συντηρητικών, κάποιος από τους συναδέλφους μου με παρουσίασε ως «αναθεματισμένα δύσκολη γυναίκα». Και είπα τότε ότι ο επόμενος που θα το διαπιστώσει αυτό θα είναι ο Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ».

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας αρνήθηκε να αναγνωρίσει ως ακριβές το παρασκήνιο της συνάντησης, όπως αυτό δημοσιεύτηκε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Νομίζω ότι μεγάλο μέρος αυτού αποτελεί κουτσομπολιό των Βρυξελλών» σημείωσε.

Ο Γιούνκερ φέρεται να βγήκε απογοητευμένος από τη συνάντηση με την Μέι και πηγές των Βρυξελλών σημειώνουν ότι η Μέι «φέρεται να ζει σε άλλο γαλαξία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024