Τραμπ: Ίσως βρίσκεται η Κίνα πίσω από τις υποκλοπές κατά των Δημοκρατικών
Την εικασία ότι ίσως βρίσκεται η Κίνα πίσω από τις υποκλοπές ηλεκτρονικών μηνυμάτων στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ έκανε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
Την εικασία ότι ίσως βρίσκεται η Κίνα πίσω από τις υποκλοπές ηλεκτρονικών μηνυμάτων στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ έκανε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
«Εάν δεν πιάσετε έναν χάκερ, εντάξει, στην πράξη, είναι πολύ δύσκολο να πείτε ποιος έκανε την παραβίαση. Θα μπορούσε να είναι η Κίνα, θα μπορούσαν να είναι πολλές άλλες ομάδες» είπε ο Τραμπ, σε συνέντευξή του στο κανάλι CBS, το κείμενο της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα χθες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν παρείχε αποδεικτικά στοιχεία για τον ισχυρισμό του, τον οποίο είχε εκφράσει για πρώτη φορά την παραμονή των εκλογών στις 8 Νοεμβρίου.
Ο Τραμπ έχει απορρίψει δηλώσεις στελεχών των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι η Μόσχα είχε παραβιάσει τα συστήματα των Δημοκρατικών για να βοηθήσει τον ίδιο να κερδίσει τις εκλογές.
Στη διάρκεια τηλεοπτικής αντιπαράθεσης με την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι η Κίνα ήταν μεταξύ πολλών πιθανών υπόπτων για τις υποκλοπές.
Πρόσφατα ο Τραμπ έχει αμβλύνει την κριτική του εναντίον των εμπορικών πρακτικών της Κίνας, καθώς η Ουάσινγκτον αναζητά την υποστήριξη του Πεκίνου για να μειώσει τις στρατιωτικές εντάσεις με τη Βόρειο Κορέα.
Προτού εκλεγεί ο Τραμπ στην προεδρία, υποσχέθηκε να βελτιώσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Μόσχα. Η Ρωσία αρνείται κάθε ανάμειξη στις υποκλοπές. Τα μέλη του Κογκρέσου έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί κατά πόσο τα μέλη της προεκλογικής ομάδας του Τραμπ είχαν σχέσεις με τη Ρωσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442