Μετ’ εμποδίων η πρόσβαση των ανασφάλιστων στις δομές Υγείας
Εμπόδια στην πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στις δομές Υγείας καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (MKIE), κάνοντας λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά μερίδας «λειτουργών» του πρωτοβάθμιου Δημόσιου Συστήματος Υγείας, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.
Εμπόδια στην πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στις δομές Υγείας καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (MKIE), κάνοντας λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά μερίδας «λειτουργών» του πρωτοβάθμιου Δημόσιου Συστήματος Υγείας, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα, το MKIE επικαλείται μαρτυρίες ασθενών σύμφωνα με τις οποίες, κατά παράβαση του Νόμου 4368/2016 για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο Σύστημα Υγείας, αυταρχικά και αυθαίρετα εμποδίζεται η ομαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση ανασφάλιστων πολιτών, στην συνταγογράφηση φαρμάκων και την διαδικασία εργαστηριακών εξετάσεων, με δημόσιους λειτουργούς να παραπέμπουν ανασφάλιστους πολίτες σε διαδικασία έκδοσης βιβλιαρίων.
«Θεωρούμε ύψιστης σημασίας το Υπουργείο Υγείας να πάρει πρωτοβουλία ενημέρωσης για τον πρόσφατο Νόμο 4368/2016 κάλυψης των ανασφάλιστων πολιτών τόσο σε σχέση με τους σχετιζόμενους με την υγεία – γιατρούς και διοικητικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας – όσο και το σύνολο του πληθυσμού», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
«Αισιοδοξία και καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε εσείς καλύτερα από εμάς!», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης
Με χιούμορ, άνεση και καλή διάθεση αντιμετώπισαν οι πρώτοι υποψήφιοι την πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές 2026, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας
Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις απαντήσεις στα θέματα που εξετάζονται οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές 2026 - Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία