Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Kεραυνοί» Σαββίδη, τι είπαν Ουζουνίδης και Ίβιτς

«Kεραυνοί» Σαββίδη, τι είπαν Ουζουνίδης και Ίβιτς

"Κεραυνούς" σε πολλές κατευθύνσεις έστειλε με τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα της Τούμπας, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, μίλησε για όλους και για όλα και μεταξύ άλλων ανέφερε πως στις σκέψεις του ήταν ακόμα και να φύγει από "Δικέφαλο" διατηρώντας μόνο την ιδιότητα του χορηγού.

«Κεραυνούς» σε πολλές κατευθύνσεις έστειλε με τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα της Τούμπας, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, μίλησε για όλους και για όλα και μεταξύ άλλων ανέφερε πως στις σκέψεις του ήταν ακόμα και να φύγει από «Δικέφαλο» διατηρώντας μόνο την ιδιότητα του χορηγού.

Αναλυτικά, όσα είπε στην κάμερα του Cosmote TV: «Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες, τους προπονητές και όλο τον ΠΑΟΚ επειδή σήμερα μας χάρισαν μια πραγματική γιορτή. Είδα έναν ΠΑΟΚ με χαρακτήρα. Είδα έναν ΠΑΟΚ που χθες είπα «η Μπαρτσελόνα το κατάφερε, εσείς δε μπορείτε;». Θέλω να πω ευχαριστώ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Σήμερα έδειξαν ότι είναι φίλαθλοι της μεγάλης και δυνατής ομάδας. Δε θα πω ψέματα, μερικές φορές αισθανόμουν την αναπνοή τους και την καρδιά τους να χτυπάει. Ήθελα πάρα πολύ αυτή τη γιορτή. Επειδή τώρα διεξάγονται μεγάλες αντιδικίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, διεξαγάγαμε πολύ μεγάλο αριθμό συναντήσεων, για να καταλάβουν πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε. Παράλληλα είπαμε ότι πρέπει να ενωθούμε σε μια γροθιά. Και να δείξουμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που μπορεί να μας σπάσει. Ζήτησα να μου δώσουν την ευκαιρία να προχωρήσουμε μπροστά. Υποσχέθηκα στον κόσμο ότι θα προσπαθήσουμε ως το τέλος, να καθαρίσουμε το βρώμικο ποδόσφαιρο. Εμείς θα το κάνουμε. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για αυτό. Επιτέλους αισθανόμαστε μια ενιαία ομάδα. Θα ήθελα πάρα πολύ, σήμερα οι φίλαθλοι να απολαύσουν αυτά τα συναισθήματα που τα αξίζουν. Σήμερα, η Τούμπα ήταν υπέροχη. Όχι επειδή φώναζαν Ιβάν Σαββίδης. Ανάγκασαν τους παίκτες να παίξουν έτσι όπως μπορούν. Οι παίκτες έχουν δείξει ότι αξίζουν τα χειροκροτήματα και τη δική μας καλή διάθεση. Πρέπει ψύχραιμα, να ξεχάσουμε το επόμενο πρωί το σημερινό παιχνίδι. Εγώ, έχω το δικό μου αγώνα. Δυστυχώς είμαι μακριά από το τέλος. Αλλά με τέτοια Τούμπα, με τέτοια ομάδα και με τέτοια συμπεριφορά στο ποδόσφαιρο θα μπορέσω να υλοποιήσω όσα έχω σκεφτεί. Όλα τα λόγια που έχω πει, τα θυμάμαι. Δε θα ντραπώ να πω κάτι αν δεν μπορέσω να το υλοποιήσω. Εμείς είδαμε ότι δυστυχώς, όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά ακόμα και το δικαστικό σύστημα είναι άρρωστο. Και το σύστημα της εισαγγελίας είναι άρρωστο. Το μόνο δυνατό σύστημα είναι το εγκληματικό. Μου ρίχνουν την πρόκληση, αλλά εγώ δε θέλω να αποδεχθώ τέτοια μομφή. Θέλω με καθαρές σκέψεις να είμαι άξιος των ελπίδων των ανθρώπων που πίστεψαν σε μένα. Θέλω να ακούσουν τον τόνο μου αυτοί που πρέπει. Ποτέ δεν κάνω πίσω, δεν παραδίδομαι! Είναι κρίμα που το έγκλημα δεν τιμωρείται και δείξατε σε όλο τον κόσμο, ότι το να είσαι έντιμος στην Ελλάδα δε συμφέρει. Αυτές είναι πρακτικές του παρελθόντος. Με τέτοιο ΠΑΟΚ, με τέτοια ενέργεια, εγώ πιστεύω ότι θα καταφέρουμε πολλά πράματα. Δυστυχώς πέρσι ο ΠΑΟΚ θυσιάστηκε να γίνει μια αρχή, αλλά για αυτό είναι και ο ΠΑΟΚ. Ρίξαμε την πρόκληση, θυσιαστήκαμε, λίγοι μας στήριξαν, αλλά το σημερινό ποδόσφαιρο, όλοι το δικαιολογούν σε σχέση με το παρελθόν. Θέλω να γνωρίζει όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα, ότι η ιδέα της κάθαρσης του ποδοσφαίρου γεννήθηκε στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ έριξε την πρόκληση σε αυτό το εγκληματικό σύστημα».

Για την έδρα του τελικού είπε: «Το πιο ιδανικό από αριθμό φιλάθλων, είναι το ΟΑΚΑ. Πρέπει να ευχαριστήσω και την προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ, γιατί εισάκουσαν τι σημαίνει Κύπελλο. Είναι ουσιαστικά ένα εργαλείο για να γίνει πιο δημοφιλές το ποδόσφαιρο. Ο τελικός πρέπει να διεξάγεται εκτός Αθηνών. Με αυτό τον τρόπο, γίνεται πιο δημοφιλές το ποδόσφαιρο. Και βεβαίως έλεγα ότι ένα από έτοιμα γήπεδα είναι το «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά δεν είναι λογικό. Εμείς δε θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα ούτε στο «Γ. Καραϊσκάκης» ούτε στον εαυτό μας. Εγώ δε θέλω να γίνει ούτε στη Θεσσαλονίκη. Ουσιαστικά θα μπορούσαμε να προτείνουμε το Καυτανζόγλειο. Θα διεξάγω συζητήσεις, συμβουλευτικού χαρακτήρα και με τους φιλάθλους. Θέλουν πολύ να το φέρουν από την Αθήνα όπως κι εγώ. Είναι δύσκολο να απαντήσω τώρα. Όπου και να παίξουμε, εγώ θέλω να γίνει όπως και σήμερα».

Για το όνομα του που άκουσε από την Τούμπα ρυθμικά σήμερα: «Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είναι κάτι παραπάνω από φίλαθλοι. Μερικές φορές που φαίνεται ότι είναι κάτι μεγαλύτερο από την έννοια του λαού. Εγώ δεν ξέρω ποιος ήταν ιδεολόγος και φώναζε ο κόσμος Ιβάν Σαββίδης. Μου έχουν δώσει τέτοια προκαταβολή, που πλέον δεν έχω άλλη επιλογή, παρά μόνο να είμαι άξιος αυτών των φωνών που φώναζαν το όνομα μου. Σαν άνθρωπος είμαι χαρούμενος και μου αρέσει, αλλά είναι τεράστια ευθύνη. Μετά από αυτό, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να ξεγελάσεις τις προσδοκίες τους. Αρχίσαμε να συζητάμε, να φύγουμε και να είμαστε απλά σπόνσορες του ΠΑΟΚ, αλλά ευτυχώς οι κακές σκέψεις φεύγουν γρήγορα. Απευθύνομαι σε αυτές τις φωνές. Θα αντιδράσουμε με υπευθυνότητα και θα κάνω έτσι ώστε να μη λυπηθείτε που φωνάξατε το όνομα μου. Εγώ έκλαψα όταν διάβασα αυτά που έγραψαν στο γήπεδο του Ηρακλή, αλλά αυτό που άκουσα σήμερα, το άκουσε η μητέρα μου. Ας με συγχωρέσει που δε μπόρεσα να την προστατέψω. Θα τα καταστρέψω όλα αυτά. Δεν ξεχνάω ποτέ. Δε ντράπηκα, γονάτισα και χαιρέτησα τους φιλάθλους».

Ίβιτς: «Οι παίκτες μου έδωσαν απάντηση σε όλους»

Ενθουσιασμένος από τη νίκη-πρόκριση της ομάδας του που θα τον φέρει μπροστά στην διεκδίκηση του πρώτου τίτλου του σαν προπονητή ήταν ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ίβιτς που δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για αυτό που κατόρθωσαν να πετύχουν οι παίκτες του. Ο Σέρβος τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του δεν πλήρωσε το κακό της διάστημα στο πρώτο ημίχρονο χάρη στον εξαιρετικό Γλύκο και υποστήριξε πως ο Μπίσεσβαρ είναι στους 2-3 πιο ποιοτικούς παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα, ξεκαθαρίζοντας πως η ομάδα του έδωσε απαντήσεις σε αυτούς που την είχαν ξεγραμμένη, είπε:

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έδειξε να διαθέτει παίκτες που κρίνουν μεγάλα ματς: «Οι παίκτες μου έδωσαν απάντηση σε όλους. Κάποιοι μας είχαν αποκλείσει από τον τελικό, έλεγαν πως μένει μόνο να γίνει το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, είμαι περήφανος για αυτούς. Ξέρω ότι έχουμε παίκτες έτοιμους για τέτοια παιχνίδια, δεν είχα αμφιβολία για αυτό».

Για το παιχνίδι: «Αν δούμε όλο το παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο είχαμε αρκετή τύχη. Ο Παναθηναϊκός είχε αρκετές κόντρα επιθέσεις που σταμάτησαν επειδή έχουμε πάρα πολύ καλό τερματοφύλακα. Δεν ήταν το ζητούμενο αυτό μετά το 1-0. Ειδικά επειδή γνωρίζαμε ότι η δύναμη του Παναθηναϊκού είναι οι γρήγοροι παίκτες μπροστά. Μπροστά σε 30 χιλιάδες κόσμο ξεχνάς και τι θες να κάνεις και ο κόσμος σε σπρώχνει μπροστά, κι αυτό έκαναν άθελα τους και κόντρα στο σχέδιο μας οι παίκτες μου. Γνώριζα πως αν φτάσει στο δεύτερο ημίχρονο κι έχουμε καθαρό σκορ θα περάσουμε».

Για την επιλογή να μην ξεκινήσει τον Κάνιας: «Ήταν έτοιμος ο Κάνιας. Διάλεξα αυτούς που τελευταία έχουν παίξει περισσότερα παιχνίδια. Ο Κάνιας είχε κάποιες απουσίες από τις προπονήσεις τελευταία, αλλά ήταν έτοιμος να μας βοηθήσει ανά πάσα στιγμή».

Για τον Μπίσεσβαρ που μπήκε στο ημίχρονο: «Γνωρίζω πως η ομάδα του Παναθηναϊκού έχει πρόβλημα να παίζει Κυριακή-Τετάρτη στη φυσική κατάσταση και μπορούσα να τον χρησιμοποιήσω στην πορεία. Ο Μπίσεσβαρ μας δίνει ασίστ, μας δίνει γκολ, είναι στους πιο ποιοτικούς παίκτες στο πρωτάθλημα, για εμένα στους 2-3 κορυφαίους του πρωταθλήματος».

Για τη φετινή σεζόν του ΠΑΟΚ: «Δεν ξέρω αν θυμάστε όταν τελειώσαμε πέρυσι τη σεζόν δεν υποσχέθηκα τίποτα. Υποσχέθηκα να παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Είμαστε στον τελικό και είμαστε μείον έξι ουσιαστικά μείον τρεις από τον πρώτο. Για το τι κάναμε φέτος το αφήνω σε εσάς. Ήμασταν έτοιμοι, ναι. Μπορούσαμε να βάλουμε και 2-3 γκολ παραπάνω στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά να φάμε και 2-3 στο πρώτο. Έτσι είναι σε αυτά τα παιχνίδια. Δείξαμε όμως τι αξίζουμε απέναντι σε αυτό τον αντίπαλο. Δεν είναι τυχαίο ότι πετύχαμε επτά γκολ στον αντίπαλο μας αυτόν και στο προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος και θα μπορούσαμε να έχουμε βάλει και παραπάνω».

Για το αν έχει προτίμηση στην έδρα του τελικού: «Όταν έχεις έδρα στο γήπεδο που θα γίνει ο τελικός έχεις πλεονέκτημα κι ο αντίπαλος σου δυσκολίες. Είναι πολύ καλή ομάδα η ΑΕΚ. Με τον καινούργιο προπονητή έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Κερδίζουν συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς να δέχονται γκολ. Πιστεύω στην ομάδα μου, ότι μπορούμε να πάρουμε το κύπελλο».

Για το γεγονός ότι εκτός από το γεγονός ότι είναι ο προπονητής που έμεινε τον περισσότερο καιρό στον πάγκο του ΠΑΟΚ στην εποχή Σαββίδη μπορεί να είναι και ο πρώτος που θα πάρει τίτλο: «Μακάρι να πανηγυρίσω τον τίτλο. Γνωρίζω ότι είναι η πρώτη μου χρονιά κι ότι οι παίκτες μου έχουν 12-13 νέους συμπαίκτες. Σας λέω ότι με τόσους νέους παίκτες να πας αμέσως για αυτά που κυνηγάμε αυτή τη στιγμή εμείς ήταν κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Αλλά τα καταφέραμε. Όποιος καταλαβαίνει το ποδόσφαιρο με καταλαβαίνει. Αυτή η ομάδα του χρόνου θα δείξει πολύ περισσότερα πράγματα κι είμαι σίγουρος».

Για το πρόβλημα που έχει ο ΠΑΟΚ όταν παίζει εκτός έδρας στην Αθήνα: «Στο πρώτο παιχνίδι στο Κύπελλο δεν ήμασταν καλοί παρότι είχαμε την καλύτερη ευκαιρία. Ο Παναθηναϊκός τότε δεν είχε τόσο ξεκάθαρες ευκαιρίες όσο είχε σήμερα. Χάσαμε 2-0 και είχαμε προϋποθέσεις να βάλουμε ένα γκολ. Αν το βάζαμε δεν ξέρω αν θα γινόταν το σημερινό. Έπρεπε να γίνει όπως έπρεπε σήμερα. Οι λεπτομέρειες κρίνουν το αποτέλεσμα, όπως φάνηκε σήμερα».

Ουζουνίδης: «Φταίμε που δεν σκοράραμε. Στο άλλο κομμάτι οι αντίπαλοι είναι πολύ πιο δυνατοί»

Κάποιες νύξεις για τη διαιτησία του κ. Κύζα, κυρίως για τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Χουλτ, έκανε στις δηλώσεις του ο προπονητής του ΠΑΟ, Μαρίνος Ουζουνίδης, αλλά ουσιαστικά αιτιολόγησε τον αποκλεισμό της ομάδας του στην αδυναμία των παικτών του να αξιοποιήσουν έστω μια από τις πολλές ευκαιρίες που έχασαν στο πρώτο ημίχρονο. Αναλυτικά τα όσα ο είπε ο τεχνικός του ΠΑΟ, στη συνέντευξη Τύπου της Τούμπας:

«Με όλες αυτές τις συνθήκες είχα πει στους παίκτες μου ότι θα έπρεπε να ήμασταν πάρα πολύ καλοί για να προκριθούμε. Στο πρώτο ημίχρονο το κάναμε. Ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-0 αλλά εμείς παίζαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, είχαμε πάρα πολλές ευκαιρίες, τις χάσαμε και εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Στο δεύτερο γκολ ο ΠΑΟΚ είχε το μομέντουμ, αλλά και πάλι όταν σου λέει κάποιος άλλος κάτσε να μην διεκδικήσει κανείς τίποτα, ας βγάλουμε και κανένα παίκτη έξω μήπως αλλάξει και η κατάσταση. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους παίκτες γιατί οι κανονισμοί του παιχνιδιού δεν ήταν σήμερα ίδιοι. Μπράβο στην αντίπαλη ομάδα και στον αντίπαλο προπονητή. Ο αποκλεισμός αυτός μας τελειώνει έναν στόχο. Τα πλέι οφ με τον τρόπο που υπάρχουν δεν είναι σημαντικά. Θα έπρεπε να μη δίνουν έτσι θέση αλλά για μας τώρα ξεκινάει η δουλειά για να διορθώσουμε πολλά πράγματα. Σε πολλά δεν είμαστε τόσο δυνατοί όσο οι αντίπαλοι αγωνιστικά και πρέπει να τα διορθώσουμε. Πρέπει οι παίκτες μου να έχουν ψηλά το κεφάλι. Κοιτάμε την επόμενη μέρα. Οι μεγάλες ομάδες δε στέκονται σε μια αποτυχία. Αγωνιστικά να δυναμώσουμε, γιατί στο άλλο κομμάτι οι αντίπαλοι είναι πολύ πιο δυνατοί».

Για το τι εννοεί με το «άλλο κομμάτι» είπε: «Αγωνιστικά ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μόλις μπήκε το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, ο διαιτητής έβγαλε την κόκκινη στον Χουλτ που βοήθησε τον ΠΑΟΚ με την πίεση που είχε δημιουργηθεί». Για τα φάουλ του Χουλτ πριν την κίτρινη και αν έφταιγε κι αυτός: «Δεν ήταν κάρτα παιδιά. Μην μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Αν μπούμε σε λεπτομέρειες του αγώνα και ο Ενρίκε που σουτάρει έξω την μπάλα είναι κίτρινη. Δεν θέλω να μπω σε αυτά. Ποδοσφαιρικά φταίμε εμείς, που δεν σκοράραμε απλά».

Για το αν η αλλαγή του Μπίσεσβαρ άλλαξε την εικόνα του αγώνα: «Εμείς θέλαμε ένα γκολ. Στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου φάγαμε το δεύτερο γκολ αλλά και πάλι θέλαμε ένα γκολ. Αυτά τα παιχνίδια τα τελειώνεις με ένα γκολ. Όταν έχεις τόσες ευκαιρίες και δεν το βάζεις φταις εσύ». Για τη δυσκολία στη σεζόν του Παναθηναϊκού από εδώ και πέρα: «Για μας από σήμερα ξεκινάει η σεζόν. Τα πλέι οφ δεν είναι σημαντικά και το εννοώ. Δεν είναι εύκολο για τους παίκτες αλλά δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. Φυσικά δε θα είμαστε αδιάφοροι στα πλέι οφ αλλά πρέπει να χτίσουμε την επόμενη χρονιά». Για τις προκλητικές δηλώσεις του Παναθηναϊκού πριν το παιχνίδι: «Δεν κάναμε καμία τέτοια δήλωση. Άλλοι ήταν πιο σίγουροι από εμάς».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024