Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Κίνα παρουσίασε το πρώτο «Made in China» αεροπλανοφόρο

H Κίνα παρουσίασε το πρώτο «Made in China» αεροπλανοφόρο

Το δεύτερο αεροπλανοφόρο τους παρουσίασαν οι κινεζικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενισχύοντας την παρουσία τους σε μια περιοχή, όπου τελευταία παρατηρείται «συνωστισμός» πολεμικών πλοίων. Σε αντίθεση με το Liaoning, το νέο αεροπλανοφόρο κατασκευάστηκε εξ' ολοκλήρου στην Κίνα.

Το δεύτερο αεροπλανοφόρο τους παρουσίασαν οι κινεζικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενισχύοντας την παρουσία τους σε μια περιοχή, όπου τελευταία παρατηρείται «συνωστισμός» πολεμικών πλοίων.

Σε αντίθεση με το Liaoning, το νέο αεροπλανοφόρο κατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου στην Κίνα. Το Liaoning ήταν σοβιετικό πολεμικό πλοίο, το οποίο αγόρασαν οι Κινέζοι από την Ουκρανία και στη συνέχεια τού έκαναν τις απαραίτητες μετατροπές.

Το θερμόμετρο έχει ανέβει στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή κυρίως λόγω της έντασης στις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με το καθεστώς της Βορείου Κορέας, αλλά και της απόφασης της Ουάσινγκτον να προχωρήσει το σχέδιο εγκατάστασης αντιπυραυλικής ασπίδας στη Νότιο Κορέα.

Το σχέδιο με τα αρχικά THAAD προκαλεί αντιδράσεις στο Πεκίνο, το οποίο εκτιμά ότι διαταράσσονται οι ισορροπίες στην περιοχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024