Πέμπτη 21 Μαϊου 2026
weather-icon 18o
H Κίνα παρουσίασε το πρώτο «Made in China» αεροπλανοφόρο

H Κίνα παρουσίασε το πρώτο «Made in China» αεροπλανοφόρο

Το δεύτερο αεροπλανοφόρο τους παρουσίασαν οι κινεζικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενισχύοντας την παρουσία τους σε μια περιοχή, όπου τελευταία παρατηρείται «συνωστισμός» πολεμικών πλοίων. Σε αντίθεση με το Liaoning, το νέο αεροπλανοφόρο κατασκευάστηκε εξ' ολοκλήρου στην Κίνα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Το δεύτερο αεροπλανοφόρο τους παρουσίασαν οι κινεζικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενισχύοντας την παρουσία τους σε μια περιοχή, όπου τελευταία παρατηρείται «συνωστισμός» πολεμικών πλοίων.

Σε αντίθεση με το Liaoning, το νέο αεροπλανοφόρο κατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου στην Κίνα. Το Liaoning ήταν σοβιετικό πολεμικό πλοίο, το οποίο αγόρασαν οι Κινέζοι από την Ουκρανία και στη συνέχεια τού έκαναν τις απαραίτητες μετατροπές.

Το θερμόμετρο έχει ανέβει στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή κυρίως λόγω της έντασης στις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με το καθεστώς της Βορείου Κορέας, αλλά και της απόφασης της Ουάσινγκτον να προχωρήσει το σχέδιο εγκατάστασης αντιπυραυλικής ασπίδας στη Νότιο Κορέα.

Το σχέδιο με τα αρχικά THAAD προκαλεί αντιδράσεις στο Πεκίνο, το οποίο εκτιμά ότι διαταράσσονται οι ισορροπίες στην περιοχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 21 Μαϊου 2026
Cookies