Στα Χανιά το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών
«Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός και Φαρμακευτική φροντίδα (Δημιουργώντας Πρότυπα στην Ασφάλεια των Ασθενών)» είναι το κεντρικό θέμα του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών, που πραγματοποιείται από τις 27 μέχρι τις 30 Απριλίου στα Χανιά και διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ).
«Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός και Φαρμακευτική φροντίδα (Δημιουργώντας Πρότυπα στην Ασφάλεια των Ασθενών)» είναι το κεντρικό θέμα του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών, που πραγματοποιείται από τις 27 μέχρι τις 30 Απριλίου στα Χανιά και διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ).
Σύμφωνα με την Δέσποινα Μακριδάκη «στόχος του Συνεδρίου είναι να τονισθεί ο σημαίνων ρόλος του Νοσοκομειακού Φαρμακοποιού στο σύστημα της δημόσιας υγείας, που θα πρέπει να υποστηρίζει τον ασθενοκεντρικό του χαρακτήρα, και να γίνει αναφορά στις δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν για την ουσιαστικότερη εμπλοκή του, στην ποιοτική φροντίδα και την ασφάλεια των ασθενών. Πολλές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί στις ανεπτυγμένες χώρες αναφέρουν ότι ορθή φαρμακευτική αγωγή που παρέχεται με την συμβουλή και την συνδρομή των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών έχει αξιοσημείωτη θετική επίδραση στο κόστος και τη διαχείριση της υγειονομικής περίθαλψης».
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, των Φαρμακευτικών Σχολών ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς επίσης της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ογκολογίας.
Έγκριτοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί συμμετέχουν στα στρογγυλά τραπέζια όπου θα αναλύσουν σημαντικά ζητήματα που αφορούν την φαρμακευτική περίθαλψη όπως τις ελλείψεις φαρμάκων, τα ψευδεπίγραφα φάρμακα αλλά και την πολυφαρμακία και την ποιότητα στις κλινικές μελέτες.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών