
Ιόνια Οδός: Από τα μεσάνυχτα διόδια σε Αγγελόκαστρο και Κουβαρά
Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας θα ξεκινήσει η λειτουργία σταθμών διοδίων στην Ιόνια Οδό, και ειδικότερα στο οδικό τμήμα από την παράκαμψη του Αγρινίου έως τον ανισόπεδο κόμβο της Αμφιλοχίας.
Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας θα ξεκινήσει η λειτουργία σταθμών διοδίων στην Ιόνια Οδό, και ειδικότερα στο οδικό τμήμα από την παράκαμψη του Αγρινίου, έως τον ανισόπεδο κόμβο της Αμφιλοχίας.
Όπως ανακοινώθηκε από τη «Νέα Οδό», η ζώνη χρέωσης που τίθεται σε εφαρμογή στο συγκεκριμένο τμήμα περιλαμβάνει το μετωπικό σταθμό διοδίων του Αγγελοκάστρου και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά.
Ειδικότερα, οι τιμές διοδίων τελών στο Αγγελόκαστρο είναι οι ακόλουθες: Οι οδηγοί δικύκλων και τρικύκλων θα πληρώνουν 2,45 ευρώ, οι οδηγοί οχημάτων 3,50 ευρώ, οι οδηγοί φορτηγών, λεωφορείων και άλλων οχημάτων με λιγότερους από τέσσερις άξονες 8,75 ευρώ και οι οδηγοί αντίστοιχων οχημάτων, αλλά με περισσότερους από τέσσερις άξονες 12,25 ευρώ.
Οι τιμές στους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά είναι οι εξής: Οι οδηγοί δικύκλων και τρικύκλων θα πληρώνουν 1,10 ευρώ, οι οδηγοί οχημάτων 1,60 ευρώ, οι οδηγοί φορτηγών, λεωφορείων και άλλων οχημάτων με λιγότερους από τέσσερις άξονες 4,05 ευρώ και οι οδηγοί αντίστοιχων οχημάτων, αλλά με περισσότερους από τέσσερις άξονες 5,65 ευρώ.
Όπως διευκρινίζεται από τη «Νέα Οδό», «σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι». Αντιστοίχως, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι».
Επίσης, σύμφωνα πάντα με τη «Νέα Οδό», «κάθε οδηγός θα έχει στη διάθεσή του μια σειρά υπηρεσιών, όπως 24ωρα περίπολα οδικής ασφάλειας, τετραψήφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης 1075, τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών στον αριθμό 2641 306 306 και δωρεάν οδική βοήθεια σε περίπτωση ακινητοποίησης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη [βίντεο]
- Εμπολα: Η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται – Σχεδόν 440 νεκροί στη ΛΔ Κονγκό
- Πορτογαλία – Κροατία 2-1: Πρόκριση με ανατροπή και… αναβολή στο Last Dance του Ρονάλντο! (vids)
- Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα του Πακιστάν να αμύνεται έναντι «τρομοκρατικών επιθέσεων»
- Γκίλφοϊλ: Η συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ είναι βαθιά ριζωμένη στην ιστορία
- Η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο αποτελεί «κόκκινη γραμμή» λέει ο ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους

