Spiegel: Καταφύγιο για χιλιάδες πρώην μαχητές των Ταλιμπάν η Γερμανία
Χιλιάδες πρώην μαχητές των Ταλιμπάν ενδέχεται να έχουν εισέλθει στη Γερμανία την τελευταία διετία μαζί με τους περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, γράφει το περιοδικό Der Spiegel. Η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) ενημέρωσε τους αξιωματούχους ασφαλείας ότι χιλιάδες πρόσφυγες δήλωσαν πρώην μαχητές των Ταλιμπάν κατά τη διαδικασία του αιτήματος ασύλου, σύμφωνα με το περιοδικό.
Χιλιάδες πρώην μαχητές των Ταλιμπάν ενδέχεται να έχουν εισέλθει στη Γερμανία την τελευταία διετία μαζί με τους περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, γράφει το περιοδικό Der Spiegel.
Η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) ενημέρωσε τους αξιωματούχους ασφαλείας ότι χιλιάδες πρόσφυγες δήλωσαν πρώην μαχητές των Ταλιμπάν κατά τη διαδικασία του αιτήματος ασύλου, γράφει το περιοδικό.
Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι τουλάχιστον 70 Αφγανοί ερευνώνται από τη γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία παρότι δεν είναι σαφές αν όλοι τους θεωρούνται ύποπτοι ότι είναι ενεργά μέλη των Ταλιμπάν.
Έξι βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση και ανακρίνονται, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι προκαταρκτικές ακροαματικές διαδικασίες που αφορούν πολλούς άλλους, προσθέτει το περιοδικό.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από την BAMF ή τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.
Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δέχεται επικρίσεις επειδή επέτρεψε την είσοδο σε τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων, ειδικά έπειτα από τις πολλές ένοπλες επιθέσεις τον περασμένο χρόνο που συνδέονται με μετανάστες, απελαύνει ομάδες Αφγανών των οποίων το αίτημα ασύλου έχει απορριφθεί.
Η Μέρκελ, η οποία επιδιώκει την εκλογή της για τέταρτη θητεία στις 24 Σεπτεμβρίου, υπερασπίστηκε πρόσφατα την αύξηση των απελάσεων αυτών λέγοντας ότι όλες οι άλλες χώρες μέλη της ΕΕ κάνουν το ίδιο.
Όπως είπε η ίδια, περίπου το 55% των Αφγανών έλαβαν καθεστώς πρόσφυγα στη Γερμανία, ενώ το 45% απορρίφθηκε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- NYT: Πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Μπαχρέιν προς το Ιράν – Η πρώτη επίθεση από χώρα του Κόλπου;
- Κουτσούμπας: Το Μπλόκο της Καλογρέζας στέλνει μήνυμα στις σημερινές γενιές να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο
- Θεσσαλονίκη: Ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου
- Μεγάλη στιγμή για τη Ρόμα: Πήρε το «ΟΚ» για την κατασκευή νέου γηπέδου
- Κρίσιμο κενό ασφάλειας σε εκατομμύρια Android, ταμπλέτες και τηλεοράσεις
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιλέγει την απραξία για να μην ενοχλήσει συμφέροντα – Δεν υπάρχει λύση χωρίς παρέμβαση σε ΕΦΚ και ΦΠΑ
