Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο δράστης της Ντόρτμουντ «ήθελε να βγάλει χρήματα από την επίθεση»

Ο δράστης της Ντόρτμουντ «ήθελε να βγάλει χρήματα από την επίθεση»

Τον βασικό ύποπτο της επίθεσης με εκρηκτικά στο λεωφορείο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ φαίνεται πως έχει στα χέρια της η γερμανική αστυνομία. Ο 28χρονος με διπλή υπηκοότητα, γερμανική και ρωσική, φαίνεται πως δεν έχει σχέσεις με τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό, αλλά τα κίνητρά του ήταν οικονομικά. Πρόκειται για χρηματιστή, ο οποίος πόνταρε στην πτώση των μετοχών της ομάδας, με σκοπό να βγάλει χρήματα.

Τον βασικό ύποπτο της επίθεσης με εκρηκτικά στο λεωφορείο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ φαίνεται πως έχει στα χέρια της η γερμανική αστυνομία.

Ο 28χρονος με διπλή υπηκοότητα, γερμανική και ρωσική, φαίνεται πως δεν έχει σχέσεις με τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό, αλλά τα κίνητρά του ήταν οικονομικά. Πρόκειται για χρηματιστή, ο οποίος πόνταρε στην πτώση των μετοχών της ομάδας, με σκοπό να βγάλει χρήματα.

Ο 28χρονος Σεργκέι Β. διέμενε, μάλιστα, στο ίδιο ξενοδοχείο όπου είχαν καταλύσει οι παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας σε δωμάτιο που έβλεπε στο σημείο ακριβώς που έγινε η έκρηξη.

Η αστυνομία είχε εκφράσει σχεδόν από την αρχή δεύτερες σκέψεις σχετικά με τα κίνητρα της βομβιστικής επίθεσης στο πούλμαν της ομάδας και τέθηκε υπό αμφισβήτηση η θεωρία περί «ισλαμιστικού χτυπήματος»

Αμέσως μετά την επίθεση συνελήφθη ένας 25χρονος Ιρακινός, ο οποίος είχε «ισλαμιστικούς δεσμούς», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Η επίθεση έγινε στις 11 Απριλίου κι ενώ το λεωφορείο της ομάδας κατευθύνονταν στο γήπεδο της, για ποδοσφαιρικό αγώνα, ο οποίος τελικά πραγματοποιήθηκε την επόμενη ημέρα.

Συνολικά τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν δίπλα στο πούλμαν που μετέφερε τους παίκτες της Ντόρτμουντ στο στάδιο της ομάδας για τον αγώνα με την Μονακό στο πλαίσιο των προημιτελικών του Champions Leage.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο και το λεωφορείο υπέστη ζημιές σε δύο σημεία. Στο σημείο, καθώς και στο γήπεδο, έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024