Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξανθός: Αναβαθμίζει το σύστημα υγείας η υπό κατασκευή νέα πτέρυγα του ΑΧΕΠΑ

Ξανθός: Αναβαθμίζει το σύστημα υγείας η υπό κατασκευή νέα πτέρυγα του ΑΧΕΠΑ

Ως τεράστια αναβάθμιση για το δημόσιο σύστημα υγείας χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, την υπό κατασκευή νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, η οποία αναμένεται να αποπερατωθεί στο τέλος του 2017.

Ως τεράστια αναβάθμιση για το δημόσιο σύστημα υγείας χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, την υπό κατασκευή νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, η οποία αναμένεται να αποπερατωθεί στο τέλος του 2017.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 17.093.830,52 ευρώ, το οποίο προβλέπει την κατασκευή έξι νέων αιθουσών χειρουργείων, τη δημιουργία νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας με δύο θαλάμους δυναμικότητας 6 και 12 κλινών έκαστος, δύο θαλάμους απομόνωσης για μολυσματικές ασθένειες, λεβητοστάσιο, κατασκευή σύγχρονης κεντρικής αποστείρωσης, σύγχρονων πλυντηρίων και χώρων γραφείων διοικητικής υπηρεσίας. Το νέο κτίριο εκτείνεται σε τρία επίπεδα, με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 4.145,30 τ.μ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την επιθεώρηση του έργου ο κ. Ξανθός είπε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι είναι μια τεράστια αναβάθμιση, όχι μόνο για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, αλλά συνολικά για το δημόσιο σύστημα υγείας της περιοχής. Θεωρώ ότι το μεγάλο στοίχημα τώρα είναι να μπορέσει να αποπερατωθεί η διαδικασία μέχρι το τέλος του χρόνου. Έχουμε τις διαβεβαιώσεις από την ανάδοχη εταιρεία ότι θα ολοκληρωθούν. Χρειάζονται και κάποιες συμπληρωματικές παρεμβάσεις. Νομίζω ότι οι δυνατότητες, οι προδιαγραφές, το επίπεδο του τεχνικού εξοπλισμού είναι εξαιρετικό. Τα χειρουργεία είναι υπερσύγχρονα, θα υπάρχει δυνατότητα ακόμη και για φορητό αξονικό τομογράφο, μια μοναδική καινοτομία στο σύστημα υγείας της χώρας. Επίσης, τα πλυντήρια-αποστειρωτήρια είναι με εξαιρετική υποδομή που μπορεί να καλύψει, όχι μόνο τις ανάγκες του συγκεκριμένου νοσοκομείου, αλλά και των νοσοκομείων της ευρύτερης περιοχής βοηθώντας έτσι την προσπάθεια που κάνουμε να απεξαρτηθούμε ως ΕΣΥ από τα ιδιωτικά συνεργεία και να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτές τις εξαιρετικές υποδομές».

Ο υπουργόε Υγείας επισήμανε ακόμη ότι το στοίχημα για την Πολιτεία είναι να μπορέσει να στελεχωθεί η νέα πτέρυγα του ΑΧΕΠΑ και να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες της περιοχής.

«Ξέρουμε πολύ καλά ότι τα κτίρια και τα μηχανήματα είναι κρίσιμης και ζωτικής σημασίας προϋποθέσεις, αλλά νομίζω ότι το κρισιμότερο ζήτημα είναι να έχουμε ένα ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο να είναι καλά εκπαιδευμένο και το οποίο να μπορεί να προσφέρει με εντιμότητα και επάρκεια τις υπηρεσίες του. Αυτό είναι το στοίχημα της επόμενης περιόδου. Είναι σημαντικό που αναβαθμίζονται οι υποδομές του δημόσιου συστήματος υγείας. Νομίζω ότι η εικόνα αυτή πραγματικά δείχνει ένα δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο είναι σε ανάπτυξη, το οποίο αναβαθμίζεται, δημιουργεί προϋποθέσεις υψηλής ποιότητας περίθαλψης. Και θεωρώ ότι με τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού και σταδιακής κάλυψης προφανώς των κενών, έχουμε την προσδοκία ό,τι αυτή η εξαιρετική εγκατάσταση θα μπορέσει να αποδώσει, να λειτουργήσει αξιόπιστα και να προσφέρει καλές υπηρεσίες στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας», πρόσθεσε.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Τάσος Σπανός, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα δώσουν για μια ακόμη φορά τον καλύτερό τους εαυτό για να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα που φέρνει η νέα υποδομή.

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024