
Αστυνομικοί σκότωσαν έναν από τους δράστες της επίθεσης στο Σινά
Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της Αιγύπτου εντόπισαν και σκότωσαν έναν ένοπλο που φέρεται ότι ενεχόταν στην επίθεση που σημειώθηκε κοντά στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, στο Σινά, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν άλλοι τρεις.
Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της Αιγύπτου εντόπισαν και σκότωσαν έναν ένοπλο που φέρεται ότι ενεχόταν στην επίθεση που σημειώθηκε κοντά στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, στο Σινά, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν άλλοι τρεις.
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή που σημειώθηκε σε ένα φυλάκιο της αστυνομίας, σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από το μοναστήρι.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, αστυνομικοί και ντόπιοι Βεδουίνοι ακολούθησαν τους δράστες και σκότωσαν τον ύποπτο, σε ανταλλαγή πυροβολισμών. Η αστυνομία βρήκε στο σημείο ένα αυτόματο όπλο και διάφορα πυρομαχικά.
Η επίθεση της Τρίτης σημειώθηκε 10 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο και μόλις μία εβδομάδα μετά τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε δύο κοπτικές εκκλησίες, όπου σκοτώθηκαν 45 άνθρωποι.
Την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Σαρλίζ Θερόν πιστεύει στον έρωτα, αλλά όχι στη συγκατοίκηση
- Όταν ο 89χρονος πήγε στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου – «Η ημέρα πρέπει να είναι συννεφιασμένη»
- Γρηγόρης Γιάνναρος: Πολιτική σκέψη χωρίς δογματισμούς και βεβαιότητες από το παρελθόν
- Παναθηναϊκός: «Κατέβηκε» η ανάρτηση της Euroleague με την τάπα του Μπαντιό στον Ναν
- Τσουκαλάς: Θα καταθέσουμε αίτημα εξεταστικής για τις υποκλοπές – Θα καλέσουμε Γεωργιάδη, Χατζηδάκη και Δένδια
- Σύσταση Ειδικής Γραμματείας Ορεινών Περιοχών


