Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αναζητείται άνδρας που μετέδωσε μέσω Facebook τον φόνο που διέπραξε

ΗΠΑ: Αναζητείται άνδρας που μετέδωσε μέσω Facebook τον φόνο που διέπραξε

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η υπόθεση άνδρα που φέρεται να δολοφόνησε έναν ηλικιωμένο στο Κλίβελαντ και να αναμετάδωσε την πράξη του μέσω Facebook. Η αμερικανική αστυνομία έχει επεκτείνει σε όλη τη χώρα την έρευνά της για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος στο βίντεό του αναφέρει ότι προτίθεται να κάνει κι άλλους φόνους.

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η υπόθεση άνδρα που φέρεται να δολοφόνησε έναν ηλικιωμένο στο Κλίβελαντ και να αναμετάδωσε την πράξη του μέσω Facebook.

Η αμερικανική αστυνομία έχει επεκτείνει σε όλη τη χώρα την έρευνά της για τον εντοπισμό του δράστη.

«Οι έρευνές μας πλέον γίνονται στο σύνολο της χώρας» ανακοίνωσε ο Κάλβιν Γουίλιαμς διοικητής της αστυνομίας του Κλίβελαντ, που βρίσκεται στην Πολιτεία Οχάιο, λίγες ώρες αφού το ανθρωποκυνηγητό είχε επεκταθεί στις Πολιτείες Ιντιάνα, Μίσιγκαν, Πενσιλβάνια και Νέα Υόρκη.

Το FBI προσφέρει 50.000 δολάρια σε οποιονδήποτε βοηθήσει στη σύλληψη αυτού του άνδρα, που είναι «ένοπλος και επικίνδυνος» και περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους από την ομοσπονδιακή αστυνομία.

Ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία ονομάζεται Στιβ Στίβενς, είναι ένας Αφροαμερικανός ηλικίας 37 ετών, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη και κυκλοφορεί με ένα λευκό αυτοκίνητο Ford Fusion, ενώ έχει δηλώσει ότι προτίθεται να κάνει και άλλους φόνους.

«Έχω σκοτώσει 13 ανθρώπους και ψάχνω να σκοτώσω έναν 14ο την ώρα που μιλάω», δήλωσε ο άνδρας στο βίντεο που ανήρτησε την Κυριακή στο Facebook.

Ωστόσο η αστυνομία του Κλίβελαντ επεσήμανε ότι εκτός από τον ηλικιωμένο άνδρα δεν έχει εντοπιστεί κανένα άλλο θύμα του Στίβενς. Οι φόνοι στους οποίους αναφέρθηκε «δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Γουίλιαμς, το πρωί της Δευτέρας η αστυνομία «είχε άμεση τηλεφωνική επαφή» με τον Στίβενς και του ζήτησε να παραδοθεί, χωρίς επιτυχία.

Την Κυριακή ο Στίβενς χτύπησε με το αυτοκίνητό του έναν ηλικιωμένο άνδρα που δεν γνώριζε, τον Ρόμπερτ Γκόγουιν, 74 ετών, την ώρα που περπατούσε αργά στο πεζοδρόμιο.

Το Facebook δημοσίευσε το βράδυ της Δευτέρας ένα ακριβές χρονολόγιο των γεγονότων, στο οποίο διευκρινίζει ότι ο Στίβενς πρώτα ανήρτησε το βίντεο του φόνου και στη συνέχεια χρησιμοποίησε την εφαρμογή Facebook Live επί πέντε λεπτά για να αναλάβει την ευθύνη για την πράξη του.

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης διαβεβαίωσε ότι μπλόκαρε τον λογαριασμό του Στίβενς 23 λεπτά αφού ενημερώθηκε για το περιεχόμενο του βίντεο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024