Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το ντοκιμαντέρ ως έργο τέχνης στο Exile Room

Το ντοκιμαντέρ ως έργο τέχνης στο Exile Room

Τι είναι ντοκιμαντέρ; Tαινίες-πραγματικά έργα τέχνης έρχονται στο Exile Room για να δοκιμάσουν τις αντιλήψεις και τις προκαταλήψεις σας σχετικά με το είδος. Ένα εικαστικά συναρπαστικό οδοιπορικό στο πιο αλλόκοτο τουρνουά κυνηγιού που είδατε ποτέ αναλαμβάνει να ξαναθέσει τα όρια. «The Challenge» (2016) Πέμπτη 20/4 στις 21:00 @ Exile Room Σκηνοθεσία: Yuri Ancarani, Ιταλία, Γαλλία, […]

Τι είναι ντοκιμαντέρ; Tαινίες-πραγματικά έργα τέχνης έρχονται στο Exile Room για να δοκιμάσουν τις αντιλήψεις και τις προκαταλήψεις σας σχετικά με το είδος. Ένα εικαστικά συναρπαστικό οδοιπορικό στο πιο αλλόκοτο τουρνουά κυνηγιού που είδατε ποτέ αναλαμβάνει να ξαναθέσει τα όρια.

«The Challenge» (2016)
Πέμπτη 20/4 στις 21:00 @ Exile Room
Σκηνοθεσία: Yuri Ancarani, Ιταλία, Γαλλία, 69’

Το κυνήγι με γεράκια έχει μια ιστορία 40 αιώνων. Στη Δύση αποτελούσε πάθος για την αριστοκρατία του Μεσαίωνα, αλλά η αίγλη του δεν έχει ξεθωριάσει στη σύγχρονη αραβική κουλτούρα, όπου έχει μετεξελιχθεί σε πανάκριβο σπορ για ζάμπλουτους επιχειρηματίες και νεαρούς σεΐχηδες. Παρατηρώντας για τρία χρόνια το ιδιόμορφο αυτό είδος κυνηγιού, ο Ιταλός visual artist και σκηνοθέτης Yuri Ancarani κατάφερε να αιχμαλωτίσει το πνεύμα μιας παράδοσης που κρατά ακόμα και σήμερα τους οπαδούς της δεμένους με την έρημο.

Καθώς τους ακολουθεί σε ένα σημαντικό τουρνουά στο Κατάρ, μπροστά μας ξετυλίγονται σχεδόν σουρεαλιστικές εικόνες, με τους διαγωνιζόμενους να συρρέουν στην καρδιά της ερήμου με Lamborghini και γατόπαρδους ως συνοδηγούς, ιδιωτικά τζετ κουβαλούν αρπακτικά πτηνά, υπερσύγχρονες γιγαντοοθόνες στήνονται κάτω από τον καυτό ήλιο και κόντρες που μοιάζουν να έχουν βγει από το «Mad Max» εκτυλίσσονται ανάμεσα στους αφιλόξενους αμμόλοφους.

Εκεί που το ντοκιμαντέρ συναντά τη video art και τα εικαστικά, ο Ancarani παραδίδει μια από τις πιο τολμηρές προσεγγίσεις στο σινεμά τεκμηρίωσης που είδαμε τελευταία, ένα φιλμ υψηλής αισθητικής για τη μετέωρη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, που αισθάνεται άνετα τόσο στη σκοτεινή αίθουσα όσο και στους τοίχους μιας γκαλερί.




ΣΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ * ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

entertainment.in.gr

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024