Θλιβερός είναι ο επίλογος του κύματος της γρίπης, καθώς κατά την αποδρομή του, έχασε τη ζωή του ένα κοριτσάκι οχτώ ετών από την Αχαΐα. Σύμφωνα με πληροφορίες η 8χρονη νόσησε από τον ιό της γρίπης τύπου Β και παρουσίασε βαριά επιπλοκή της πνευμονίας.
Θλιβερός είναι ο επίλογος του κύματος της γρίπης, καθώς κατά την αποδρομή του, έχασε τη ζωή του ένα κοριτσάκι οχτώ ετών από την Αχαΐα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η 8χρονη νόσησε από τον ιό της γρίπης τύπου Β και παρουσίασε βαριά επιπλοκή της πνευμονίας.
Παρά ταύτα – όπως επισημαίνουν ιατρικές πηγές – το κοριτσάκι δεν έπασχε από άλλο πρόβλημα υγείας όπως είναι για παράδειγμα καρδιολογικές ή αναπνευστικές παθήσεις, που θα το έκαναν ευάλωτο στις επιπλοκές της γρίπης.
Η 8χρονη εισήχθη αρχικά στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, με τους γιατρούς να διαγιγνώσκουν πνευμονία. Όμως, καθώς τα 24ωρα περνούσαν χωρίς σημάδια βελτίωσης, κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία της σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), γι’ αυτό και διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου.
Τελικά, και παρά τις προσπάθειες των θεράποντων ιατρών, η μικρή έχασε τη μάχη για τη ζωή της.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά το φετινό κύμα της γρίπης κατεγράφησαν 101 θάνατοι, ενώ 267 ασθενείς χρειάστηκαν εντατική θεραπεία σε ΜΕΘ.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής