Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πακιστάν: Λίντσαραν φοιτητή που κατηγορήθηκε για «βλασφημία»

Πακιστάν: Λίντσαραν φοιτητή που κατηγορήθηκε για «βλασφημία»

Νεαροί λίντσαραν συμφοιτητή τους μέσα σε πανεπιστήμιο του Πακιστάν, αφού το θύμα κατηγορήθηκε ότι είχε αναρτήσει «βλάσφημο» περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έγδυσαν και άρχισαν να χτυπούν τον φοιτητή με σανίδες μέχρι που του συνέθλιψαν το κρανίο ενώ άλλοι φοιτητές παρακολουθούσαν, όπως φαίνεται σε βίντεο που ήλθε στην κατοχή του Reuters.

Νεαροί λίντσαραν συμφοιτητή τους μέσα σε πανεπιστήμιο του Πακιστάν, αφού το θύμα κατηγορήθηκε ότι είχε αναρτήσει «βλάσφημο» περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Περίπου δέκα φοιτητές ακούγονται να φωνάζουν «Αλλάχου Ακμπάρ» ενώ επιτίθενται στον συμφοιτητή τους, Μάσαλ Χαν. Τον γδύνουν και τον χτυπούν με σανίδες, μέχρι που του συνθλίβουν κράνιο, ενώ άλλοι φοιτητές παρακολουθούν, όπως φαίνεται σε βίντεο που έχει στην κατοχή του το πρακτορείο Reuters.

Η «βλασφημία» είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα στο Πακιστάν, όπου η προσβολή του προφήτη Μωάμεθ επισύρει τη θανατική ποινή και όπου ακόμη και η απλή κατηγορία σε βάρος κάποιου, χωρίς καταδίκη, μπορεί να οδηγήσει σε βίαια επεισόδια.

Τον περασμένο μήνα, ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ διέταξε να αφαιρεθεί το «βλάσφημο περιεχόμενο» από το Διαδίκτυο και προειδοποίησε ότι όποιος αναρτά τέτοιο περιεχόμενο θα τιμωρείται αυστηρά.

Δέκα φοιτητές συνελήφθησαν μετά την επίθεση που σημειώθηκε την Πέμπτη στο πανεπιστήμιο της πόλης Μαρντάν, στο βόρειο Πακιστάν, ανακοίνωσε ο τοπικός αστυνομικός διευθυντής Άλαμ Σινουάρι. Αποκάλυψε μάλιστα ότι αφού ο Χαν υπέκυψε, οι συλληφθέντες ήθελαν να συνεχίσουν τον βασανισμό και να τον κάψουν.

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί από το 1990, αφού κατηγορήθηκαν για «βλασφημία», σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ερευνών και Μελετών Ασφαλείας καθώς και τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Παραμένει ασαφές τι είδους «αναρτήσεις» έκανε ο Χαν για να κατηγορηθεί για «βλασφημία».

Ένας από τους καθηγητές του στη σχολή δημοσιογραφίας όπου σπούδαζε τον χαρακτήρισε «ευφυή», είπε ότι είχε «κριτικό πνεύμα» και ««διαμαρτυρόταν συνεχώς για το πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά δεν τον άκουσα ποτέ να λέει κάτι αμφισβητήσιμο για τη θρησκεία».

Το 2011 ο κυβερνήτης του Πουντζάμπ Σαλμάν Τασίρ δολοφονήθηκε από τον σωματοφύλακά του επειδή ζήτησε να τροποποιηθεί ο νόμος περί βλασφημίας. Ο δολοφόνος, ο οποίος εκτελέστηκε πέρυσι, χαιρετίστηκε από τους σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές ως «μάρτυρας» και στον τάφο του ανεγέρθηκε ένα ιερό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024