Πρώτη προβολή «χαμένης» ταινίας για τη Χούντα στο Goethe
H χαμένη ταινία της Ανιές Βαρντά «Ναυσικά» (1970) προβάλλεται για πρώτη φορά στο Goethe-Institut Athen, σε εκδήλωση της μηνιαίας επιθεώρησης «The Books’ Journal», τη Δευτέρα 24 Απριλίου, στις 20:30. Το αρνητικό της ταινίας έχει χαθεί και διασώθηκε μόνον η κόπια εργασίας. Πρόκειται για ένα ντοκουμέντο που περιλαμβάνει μαρτυρίες πολιτικών εξόριστων, σκετς καφέ θεάτρου και μια […]
H χαμένη ταινία της Ανιές Βαρντά «Ναυσικά» (1970) προβάλλεται για πρώτη φορά στο Goethe-Institut Athen, σε εκδήλωση της μηνιαίας επιθεώρησης «The Books’ Journal», τη Δευτέρα 24 Απριλίου, στις 20:30.
Το αρνητικό της ταινίας έχει χαθεί και διασώθηκε μόνον η κόπια εργασίας. Πρόκειται για ένα ντοκουμέντο που περιλαμβάνει μαρτυρίες πολιτικών εξόριστων, σκετς καφέ θεάτρου και μια ερωτική ιστορία, ερμηνευμένη από τους Μύριαμ Μπουαγιέ, Φρανς Ντουνιάκ, Κατρίν Ντε Σεγιέν, Ζαν Μαρκ Τενμπέργκ και Σταύρο Τορνέ, ο οποίος πρωταγωνιστεί.
Η ταινία αναφέρεται στη στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα (1967-1974) και στους εξόριστους αντιστασιακού στο Παρίσι αλλά και σε ολόκληρη τη Γαλλία, αποτελεί δε μια διερεύνηση της χουντικής εθνικοφροσύνης. Μεταξύ άλλων, εμφανίζονται οι Βασίλης Βασιλικός, Περικλής Κοροβέσης, Ανδρέας Στάικος και Γιώργος Βότσης, οι οποίοι θα παρευρεθούν στην προβολή και θα είναι οι ομιλητές στο στρογγυλό τραπέζι που θα ακολουθήσει με θέμα: «Ιδεολογίες για την ανατροπή της χούντας – τότε και σήμερα», με συντονιστή τον Ηλία Κανέλλη, δημοσιογράφο και εκδότη της επιθεώρησης «The Books´ Journal».
Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ η «Ναυσικά» προβάλλεται σε γαλλική και ελληνική γλώσσα με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους αντιστοίχως, με την ευγενική παραχώρηση της cine-tamaris.
Η εκδήλωση της επιθεώρησης The Books’ Journal πραγματοποιείται με τη φροντίδα του σκηνοθέτη Σταύρου Καπλανίδη, φιλοξενείται από το Goethe-Institut Athen και υποστηρίζεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Eλλάδος.
Goethe-Institut Athen
Ομήρου 14-16, Αθήνα
Τηλ. 210 3661000
entertainment.in.gr
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
- Τζέιμς Μποντ: Η Amazon MGM ανοίγει τα χαρτιά της – Tο στοίχημα των 8 δισ, o διάδοχος, το μεγάλο εμπόδιο
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη, ακόμη μια ευθεία και επικίνδυνη επίθεση στη Δικαιοσύνη και στο Κράτος Δικαίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442