Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μυρίζει... μπαρούτι στη Χίο για τον ρουκετοπόλεμο στο Βροντάδο

Μυρίζει… μπαρούτι στη Χίο για τον ρουκετοπόλεμο στο Βροντάδο

Λίγες ημέρες πριν την Ανάσταση, το κλίμα μυρίζει μπαρούτι στη Χίο με αφορμή το ρουκετοπόλεμο στο Βροντάδο. Πέρσι το έθιμο είχε ματαιωθεί για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια λόγω προσφυγής των κατοίκων. Ωστόσο οι «ρουκετατζήδες» φέτος εμφανίζονται αποφασισμένοι να επανέλθουν, παρά το γεγονός ότι παραμένει η απειλή της αυτόφωρης σύλληψής τους.

Λίγες ημέρες πριν την Ανάσταση, το κλίμα μυρίζει μπαρούτι στη Χίο με αφορμή το ρουκετοπόλεμο στο Βροντάδο.

Πέρσι το έθιμο είχε ματαιωθεί για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια λόγω προσφυγής των κατοίκων. Ωστόσο οι «ρουκετατζήδες» φέτος εμφανίζονται αποφασισμένοι να επανέλθουν, παρά το γεγονός ότι παραμένει η απειλή της αυτόφωρης σύλληψής τους, σύμφωνα με το Έθνος.

Οι Χιώτες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για πιθανά ατυχήματα, λόγω του μη ελεγχόμενου σκηνικού που ετοιμάζεται να στηθεί, ενώ από την πλευρά της η Αστυνομία φρόντισε να στείλει μηνύματα για τη στάση που θα κρατήσει, προχωρώντας τις προηγούμενες μέρες σε προληπτικούς ελέγχους, συλλήψεις και κατασχέσεις ρουκετών και κροτίδων.

Η δημοτική Αρχή, με τη συνδρομή του Συλλόγου Διατήρησης Βρονταδουσιανών Εθίμων έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε μια επιχείρηση πειθούς, με εγγυήσεις για την ασφάλεια και κανόνες διεξαγωγής του εθίμου. Υποσχέθηκαν μείωση του αριθμού των ρουκετών στο 1/10 αυτών που εκτοξεύονταν τα προηγούμενα χρόνια, περιορισμό των σημείων ρίψης από 12 σε μόλις δύο χωράφια, σεβασμό των χρονικών ορίων σε λίγα λεπτά πριν και λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση, θωράκιση σπιτιών με νέα σύρματα κ.ά., ενώ το Επιμελητήριο δεσμεύτηκε να καθαρίσει με δικά του συνεργεία τις αυλές νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024