Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ανοικτή σουηδική κοινωνία διαδηλώνει κατά του μίσους

Η ανοικτή σουηδική κοινωνία διαδηλώνει κατά του μίσους

Οι Σουηδοί συγκεντρώνονται την Κυριακή στην πρωτεύουσα για να δείξουν την ενότητά τους απέναντι στη βία και την τρομοκρατία. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και ο ύποπτος ως δράστης, ένας 39χρονος Ουζμπέκος, κρατείται. Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι ανάμεσα στους τέσσερις νεκρούς της επίθεσης είναι μία γυναίκα από το Βέλγιο και ένας βρετανός πολίτης.

Οι Σουηδοί συγκεντρώνονται την Κυριακή στην πρωτεύουσα για να δείξουν την ενότητά τους απέναντι στη βία και την τρομοκρατία. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και ο ύποπτος ως δράστης, ένας 39χρονος Ουζμπέκος, κρατείται.

Οι πολίτες ανακοίνωσαν την κινητοποίηση στο Facebook με μια συγκέντρωση «για την αγάπη» από τις 2 το μεσημέρι (3, ώρα Ελλάδας).

Η ενέργεια χαρακτηρίζεται τρομοκρατική, καθώς θυμίζει στον τρόπο οργάνωσης τις επιθέσεις στην Νίκαια, στο Βερολίνο τα Χριστούγεννα και πρόσφατα στο Λονδίνο.

Τη Δευτέρα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.

Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι ανάμεσα στους τέσσερις νεκρούς της
επίθεσης είναι μία γυναίκα από το Βέλγιο και ένας βρετανός πολίτης.

«Δυστυχώς χάσαμε μια συμπατριώτισσά μας στην επίθεση στη Στοκχόλμη» έγραψε ο βέλγος υπουργός Εξωτερικών Ντινιέ Ρέιντερς στο Twitter εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους συγγενείς του θύματος.

«Χρειάστηκαν 48 ώρες για να αναγνωριστεί επίσημα το θύμα από τις σουηδικές αρχές. Λάβαμε την επιβεβαίωση σήμερα το πρωί» διευκρίνισε ο υπουργός μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μεταξύ των νεκρών είναι και ένας βρετανός πολίτης, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ανάμεσα στα θύματα είναι και μια 11χρονη μαθήτρια που επέστρεφε από το σχολείο. Το Σάββατο, οι συγγενείς του κοριτσ προσπαθούσαν απεγνωσμένα να το βρουν. «Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα, απλά αγνοείται» δήλωσε ένας εκ των συγγενών του κοριτσιού, εκφράζοντας φόβους ότι μπορεί να βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης, καθώς μετά το σχολείο της άρεσε να πηγαίνει στα μαγαζιά.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ την Κυριακή έγινε γνωστό ότι συνολικά ανακρίνονται επτά άτομα σε σχέση με την επίθεση.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο SVT, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τις έρευνες, λέγοντας απλά ότι ερευνήθηκαν «αρκετές διευθύνσεις» γύρω από τη Στοκχόλμη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024