Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παππάς: Ο διαγωνισμός για τις άδειες έπρεπε να είχε γίνει χθες

Παππάς: Ο διαγωνισμός για τις άδειες έπρεπε να είχε γίνει χθες

«Ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, έπρεπε να γίνει χθες» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, εξηγώντας ότι αυτή την ώρα το ΕΣΡ διαθέτει ό,τι χρειάζεται ώστε να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας. Σε ό,τι αφορά το στοιχηματισμό στο τηλεοπτικό παιχνίδι Survivor, παρέπεμψε στην Επιτροπή Παιγνίων.

«Ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, κατά τη γνώμη μας, έπρεπε να γίνει χθες» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, εξηγώντας ότι αυτή την ώρα το ΕΣΡ διαθέτει όλο το αναγκαίο και εξειδικευμένο προσωπικό και έχει στη διάθεσή του τις απαραίτητες μελέτες και τις υποδομές, ώστε να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο κ. Παππάς είπε χαρακτηριστικά πως «επειδή έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, το ΕΣΡ έχει πάρει και τις σχετικές απαντήσεις για τις δυνατότητες του τηλεοπτικού φάσματος και εκπομπής από την ΕΕΤΤ και τα στελέχη της έχουν τοποθετηθεί, όπως επίσης έχουν τοποθετηθεί και ειδικοί (για τις δυνατότητες των καναλιών που μπορεί να υπάρχουν) – κατά τη γνώμη μας ο διαγωνισμός έπρεπε να γίνει χθες».

Ο αρμόδιος υπουργός, αιτιολογώντας επί αυτού, προσέθεσε πως «έπρεπε να γίνει χθες ο διαγωνισμός», διότι, αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι υποδομές, το ελληνικό Δημόσιο έχει αναπτύξει και την τεχνογνωσία, έχει και τους ανθρώπους από την ΕΕΤΤ οι οποίοι έκαναν τους διαγωνισμούς και βοήθησαν στον διαγωνισμό του περασμένου έτους.

«Αρα υπάρχουν οι υποδομές και θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει και η διάθεση για να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία» συμπλήρωσε.
Σε σχετική αναφορά του ερωτώντος βουλευτή, ο κ. Παππάς είπε πως με βάση και την τελευταία απόφαση του ΕΣΡ το μόνο κανάλι που κατέχει νόμιμη άδεια είναι η ΕΡΤ ενώ και στην απόφαση του ΣτΕ επαναλαμβάνεται η γνωστή νομολογία του ότι τα κανάλια αυτή τη στιγμή λειτουργούν χωρίς άδεια.

«Συνεπώς υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη για ολοκλήρωση της αδειοδότησης μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας» επανέλαβε και συμπλήρωσε πως «το ΕΣΡ έχει την απόλυτη στήριξή μας».

Τέλος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κατά τη δευτερολογία του διεμήνυσε ότι «ουδείς είναι υπεράνω του νόμου, ούτε εμείς, ούτε εσείς, ούτε τα μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών», όταν ο Ν. Νικολόπουλος άφησε αιχμές ότι είναι άδηλο το τέλος της διαδικασίας, λέγοντας πως δεν διακρίνει πρόθεση για διαγωνισμό, και καταλόγισε στην ανεξάρτητη αρχή που έχει επιφορτιστεί με το καθήκον αυτό, ότι δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο της.

Σχετικώς, με την τροπολογία για τις αμοιβές των μελών του ΕΣΡ, για την οποία ο ανεξάρτητος βουλευτής κατηγόρησε τον υπουργό ότι έσπευσε «να φροντίσει για τους φτωχούς», ο κ. Παππάς, είπε πως «καλώς κάναμε και διασφαλίσαμε ότι δεν θα υπάρξει μείωση του βιοτικού επιπέδου των μελών του επειδή δέχθηκαν να συμμετέχουν στο ΕΣΡ».

Για τον στοιχηματισμό στο Survivor

Στην Επιτροπή Παιγνίων παρέπεμψε, ως αρμόδια για να διερευνήσει αν υπάρχει ασύμμετρη ή κρυφή πληροφόρηση για στοιχηματισμό, στο τηλεοπτικό παιχνίδι Survivor, o υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παπάς.

Όπως είπε ο κ. Παπάς, υπάρχει ένα ζήτημα με το στοιχηματισμό καθώς λαμβάνει χώρα την επόμενη μέρα και αφού έχει ήδη γυριστεί το επεισόδιο, για αυτό πρέπει η Επιτροπή Παιγνίων να παρέμβει και να το διερευνήσει, διότι μπορεί να συνδέεται και με την μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό.

«Ο υπουργός δεν πρέπει να υπερβαίνει τα θεσμικά του όρια», τόνισε ο κ. Παπάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, που επικαλούμενος επικριτικό κείμενο της ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για το «Survivor», έκανε λόγο για απραξία του ΕΣΡ σε ένα τηλεπαιχνίδι που προσβάλει την αισθητική του κοινού, όπως είπε, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για παράνομο στοιχηματισμό.

Ο κ. Παπάς υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει για μερικά ζητήματα που θίγει το κείμενο της ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης» ωστόσο όπως είπε, ο τηλεθεατής είναι αυτός που κρίνει και επιλέγει τι θα δει.

«Διαφωνώ ότι υπάρχει απραξία από το ΕΣΡ. Ήδη επέβαλε τις πρώτες καμπάνες για το πώς χειρίστηκαν τα ΜΜΕ το Δημοψήφισμα», αντέτεινε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Παράλληλα, ο κ. Παπάς τόνισε ότι το ΕΣΡ εδώ και 10 μέρες, έχει ενισχυθεί με την παραχώρηση ενός ψηφιακού ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη, ακόμα και μέσα από το κινητό του, να κατεβάζει γρήγορα από το διαδίκτυο και να βλέπει τα επίμαχα αποσπάσματα ή τις δηλώσεις.

«Υπάρχει δέσμευση της εταιρίας για εκπαίδευση των μελών του ΕΣΡ. Η συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί», σημείωσε ο κ. Παπάς τονίζοντας ότι, αυτό το ψηφιακό σύστημα κόστισε μόλις 54.000 ευρώ ενώ το προηγούμενο ηλεκτρονικό σύστημα που υπήρχε στη διάθεση του ΕΣΡ.

Από την πλευρά του, ο κ. Νικολόπουλος έκανε λόγο για τηλεοπτικό τοπίο όπου βασιλεύει ο νόμος του νταβατζή και του ισχυρού της ζούγκλας.

«Πέρα από ηθικά ζητήματα, το ΕΣΡ έχει χρέος να προφυλάσσει το κοινό από την εξαπάτηση του τζογαρίσματος. Πρέπει να διερευνηθούν οι καταγγελίες που υπάρχουν για παράνομο στοιχηματισμό. Αυτό το παιχνίδι μπορεί να είναι η αρχή να βγουν γεγονότα που δεν θα πιστεύατε ακόμα και εσείς», ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024