Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στα Προπύλαια

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στα Προπύλαια

Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια που διοργανώθηκε από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν μόνιμους διορισμούς και διασφάλιση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στους αναπληρωτές. Εν τω μεταξύ, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής έχουν κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, με τους εκπαιδευτικούς να διαμαρτύρονται για την ακολουθούμενη από την κυβέρνηση πολιτική στο χώρο της παιδείας.

Με σύνθημα «Όχι στην Παιδεία των περικοπών», οι εκπαιδευτικοί ζητούν «αύξηση των δαπανών για την παιδεία, μαζικούς μόνιμους διορισμούς, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές, καθώς επίσης και δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά».

Για τη σημερινή κινητοποίηση η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ είχαν κηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Β.Κικινής, ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να ζητήσουμε το βασικό που έχει ανάγκη η εκπαίδευση, δηλαδή τους μαζικούς και μόνιμους διορισμούς, διότι από το 2009 μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένας μόνιμος διορισμός στην εκπαίδευση».

Επιπλέον, ο κ. Κικινής σημείωσε ότι «κάθε χρόνο βρισκόμαστε στην αναζήτηση κονδυλίων ευκαιριακών για την πρόσληψη αναπληρωτών», προσθέτοντας πως «η Πολιτεία έχει χρέος να στηρίξει την Δημόσια Εκπαίδευση και απαιτούμε να το κάνει».

Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών κατέθεσε ψήφισμα στη Βουλή και ζήτησε συνάντηση από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Νίκο Βούτση, προκειμένου να του εκθέσουν τα αιτήματά τους.

Εν τω μεταξύ,
αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής έχουν κατασκηνώσει έξω από το
υπουργείο Παιδείας και ζητούν την άμεση απόσυρση της τροπολογίας που εξισώνει το πτυχίο τους με μεταπτυχιακά ή διδακτορικά εκπαιδευτικών γενικής αγωγής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024