Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, με τους εκπαιδευτικούς να διαμαρτύρονται για την ακολουθούμενη από την κυβέρνηση πολιτική στο χώρο της παιδείας.

Με σύνθημα «Όχι στην Παιδεία των περικοπών», οι εκπαιδευτικοί ζητούν «αύξηση των δαπανών για την παιδεία, μαζικούς μόνιμους διορισμούς, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές, καθώς επίσης και δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά».

Για τη σημερινή κινητοποίηση η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ είχαν κηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Β.Κικινής, ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να ζητήσουμε το βασικό που έχει ανάγκη η εκπαίδευση, δηλαδή τους μαζικούς και μόνιμους διορισμούς, διότι από το 2009 μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένας μόνιμος διορισμός στην εκπαίδευση».

Επιπλέον, ο κ. Κικινής σημείωσε ότι «κάθε χρόνο βρισκόμαστε στην αναζήτηση κονδυλίων ευκαιριακών για την πρόσληψη αναπληρωτών», προσθέτοντας πως «η Πολιτεία έχει χρέος να στηρίξει την Δημόσια Εκπαίδευση και απαιτούμε να το κάνει».

Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών κατέθεσε ψήφισμα στη Βουλή και ζήτησε συνάντηση από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Νίκο Βούτση, προκειμένου να του εκθέσουν τα αιτήματά τους.

Εν τω μεταξύ,
αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής έχουν κατασκηνώσει έξω από το
υπουργείο Παιδείας και ζητούν την άμεση απόσυρση της τροπολογίας που εξισώνει το πτυχίο τους με μεταπτυχιακά ή διδακτορικά εκπαιδευτικών γενικής αγωγής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ