Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν για την επίθεση με τοξικό αέριο στη Συρία

Επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν για την επίθεση με τοξικό αέριο στη Συρία

Για την επίθεση με τοξικό αέριο που σημειώθηκε στην πόλη Χαν Τσεϊχούν στην επαρχία Ιντλέμπ της βορειοδυτικής Συρίας, αφήνοντας πίσω 58 αμάχους νεκρούς, μεταξύ των οποία εννέα παιδιά, συζήτησαν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και ο ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν. «Τέτοιες απάνθρωπες επιθέσεις είναι απαράδεκτες» δήλωσε ο Ερντογάν σύμφωνα με πηγές της τουρκικής προεδρίας.

Για την επίθεση με τοξικό αέριο που σημειώθηκε στην πόλη Χαν Τσεϊχούν στην επαρχία Ιντλέμπ της βορειοδυτικής Συρίας, αφήνοντας πίσω 58 αμάχους νεκρούς, μεταξύ των οποία εννέα παιδιά, συζήτησαν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και ο ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν έθιξε τη χρήση χημικών όπλων εναντίον αμάχων στο Ιντλίμπ. Επιπλεόν σημείωσε ότι τέτοιες απάνθρωπες επιθέσεις είναι απαράδεκτες» ανέφεραν πηγές της τουρκικής προεδρίας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι δύο ηγέτες τόνισαν την σημασία να συνεχιστεί η εκεχειρία στη Συρία.

Από την πλευρά του, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία καταδικάζει τη χημική επίθεση στη Συρία, χαρακτηρίζοντάς την έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη δυτική τουρκική επαρχία Ισπάρτα, ο Τσαβούσογλου, τα σχόλια του οποίου μεταδόθηκαν απ’ ευθείας από την τηλεόραση, δήλωσε πως οι υποψίες για χρήση χημικών όπλων μπορεί να εκτροχιάσουν τη διαδικασία των συριακών ειρηνευτικών συνομιλιών που διεξάγονται στην Αστάνα του Καζακστάν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024