Πολλά έχουν γραφτεί μέσα σε λίγες εβδομάδες για την Μελάνια Τραμπ και κατά πόσο εκείνη τελικά είναι η πραγματική Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Κάτι η «πρώτη κόρη» Ιβάνκα που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διακυβέρνηση, κάτι το σχολείο του γιου της στη Νέα Υόρκη, κάτι η απουσία της από τα δημόσια πράγματα και οι φήμες φούντωσαν.

Κάτι όμως φαίνεται να αλλάζει. Στη δημοσιότητα δόθηκε η επίσημη φωτογραφία-πορτρέτο ως Πρώτης Κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Την ανέβασε και η ίδια στο Twitter:

Παραδοσιακά οι Κυρίες επιλέγουν μια αποστολή, βάζουν ένα στόχο και τον προωθούν σε όλη τη διάρκεια της θητείας του συζύγου.

Η Μπάρμπαρα Μπους (σύζυγος του Τζορτζ Χέρμπερτ Μπους, 1989-1993) ήθελε να αφυπνίσει τους συμπολίτες της στο θέμα του αναλφαβητισμού, η Μισέλ Ομπάμα διάλεξε τον αγώνα κατά της παχυσαρκίας.

Μόνο η Χίλαρι Κλίντον (επί Μπιλ Κλίντον 1993-2001) προσπάθησε να ανακατευτεί περισσότερο με την πολιτική –μέσω νομοσχεδίου για την Υγεία- αλλά προκάλεσε αντιδράσεις και επέστρεψε σε παραδοσιακότερα μοτίβο. Μετά βέβαια αποφάσισε να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών της και να εμπλακεί ενεργά με την πολιτική.

Η Μελάνια έχει δηλώσει ότι θα ασχοληθεί με το cyberbullying.

Στη σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο, η Μελάνια δηλώνει ότι αισθάνεται τιμή για το ρόλο της ως Πρώτης Κυρίας, δηλώνοντας έτοιμη να εργαστεί στο όνομα των Αμερικανών τα επόμενα χρόνια.

Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ