Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κερδίστε προσκλήσεις για «Το Ταξίδι του Αυτοκράτορα 2: Το Κάλεσμα»

Κερδίστε προσκλήσεις για «Το Ταξίδι του Αυτοκράτορα 2: Το Κάλεσμα»

...

Το in.gr και η Feelgood σάς δίνουν την ευκαιρία να παρακολουθήσετε πρώτοι το ντοκιμαντέρ «Το Ταξίδι του Αυτοκράτορα 2: Το Κάλεσμα».

Δώδεκα χρόνια μετά το ντοκιμαντέρ για τους αυτοκρατορικούς πιγκουίνους και την περιπέτεια αναπαραγωγής τους, ο βραβευμένος με Όσκαρ Λυκ Ζακέ επιστρέφει με ένα ακόμα μοναδικό εγχείρημα.

Το «Ταξίδι του Αυτοκράτορα 2: Το κάλεσμα» είναι μια επική ιστορία με υποθαλάσσιες λήψεις που απαθανατίζουν την βιοποικιλότητα ενός από τα πιο όμορφα οικοσυστήματα του κόσμου.

Θέτει ερωτήματα γύρω από τη δύναμη του ενστίκτου και αποκαλύπτει το μυστηριώδες κάλεσμα των αυτοκρατόρων όπως δεν το έχει δει ποτέ κανείς.

Την αφήγηση αλλά και επιμέλεια του ελληνικού κειμένου έχει αναλάβει ο Διονύσης Σαββόπουλος, συνοδεύοντας με τη χαρακτηριστική χροιά του τον θεατή στο ηρωικό αυτό ταξίδι.

Σύνοψη

Μέσα από την ματιά και τις αναμνήσεις του προγόνου του, ένας νεαρός πιγκουίνος ετοιμάζεται να ζήσει το πρώτο του ταξίδι. Ενστικτωδώς απαντά στο μυστήριο κάλεσμα που τον ωθεί προς τον ωκεανό για να αντιμετωπίσει τις απίστευτες δοκιμασίες που θα χρειαστεί να ξεπεράσει για να εκπληρώσει το πεπρωμένο του και να εξασφαλίσει την επιβίωση του είδους του. Περιηγηθείτε μαζί του στα τοπία της Ανταρκτικής, νιώστε τον αέρα και το κρύο που αντιμετωπίζει σε κάθε του βήμα και βουτήξτε μαζί του στα μέχρι τώρα ανεξερεύνητα του βυθού της θάλασσας.

Σημείωμα του σκηνοθέτη

«Η Ανταρκτική με παθιάζει και με ταξιδεύει. Κάθε φορά που επιστρέφω είναι ένα όνειρο, κάτι εκτυφλωτικό, μια περιπέτεια. Η μαγεία παραμένει άθικτη. Πέρασα συνολικά 3,5 χρόνια εκεί και δεν θα την βαρεθώ ποτέ» σημειώνει ο Λυκ Ζακέ.

«Στην καρδιά μου έχω κρατήσει κάποια ανείπωτα πράγματα για τους πιγκουίνους, ένα μέρος της ζωής τους εξακολουθεί να μου διαφεύγει. Κινώ γη και ουρανό για να οργανώσω μια καινούρια αποστολή στο Dumont d’Urville στο αρχιπέλαγος Géologie Archipelagos, ένα από τα ομορφότερα μέρη στον κόσμο.

» Για να φτάσουμε εκεί, χρειάζονται 24 ώρες πτήσης από το Παρίσι στο Χόμπαρτ της Τασμανίας, και 11 μέρες με καράβι γύρω από τα παγόβουνα και αντιμετωπίζοντας καταιγίδες. Έντεκα άτομα φτάσαμε εκεί, στα πλαίσια της καλλιτεχνικής και επιστημονικής αποστολής Wild-Touch Antarctica για να εξακριβώσουμε την ομορφιά, την απίστευτη βιοποικιλότητα του τόπου και να μεταφέρουμε μια πρωτοφανή ματιά του αρχιπελάγους.

» Φτάνοντας εκεί, άφησα την τσάντα μου και πήγα στη φωλιά των πιγκουίνων, όπου βρίσκεται εγκατεστημένη η αποικία. Είχαν ήδη περάσει 12 χρόνια που είχα να τους δω. Τους ξαναέβρισκα επιτέλους, σαν να μην είχαν κουνηθεί από τότε, σαν να είχε σταματήσει ο χρόνος από την τελευταία μου επίσκεψη. Ένιωσα μεγάλη συγκίνηση αντικρίζοντας 7000 πιγκουίνους! Παραμείναμε εκεί για 2 μήνες, από τον Νοέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο. Είχα τον χρόνο να τους παρακολουθήσω ξανά, να τους ακολουθώ συνεχώς για να μελετήσω την συμπεριφορά τους, με την ελευθερία να τα καταγράψω όλα για την ταινία. Είχα αποκτήσει περισσότερη ωριμότητα για να εκτιμήσω το προνόμιο που είχα να βρίσκομαι εκεί.»

Συμπληρώστε τη φόρμα για να κερδίσετε μία από τις διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της ταινίας «Το Ταξίδι του Αυτοκράτορα 2: Το Κάλεσμα» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Απριλίου, στις 18:00 στον κινηματογράφο Έλλη (Ακαδημίας 64, μετρό Πανεπιστήμιο). Οι νικητές θα ενημερωθούν με e-mail.

Το ντοκιμαντέρ θα προβάλλεται από τις 16 Απριλίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood, μεταγλωττισμένο. Την επιμέλεια των κειμένων και την αφήγηση έχει αναλάβει ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024