Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πίεση μέχρι ασφυξίας από το ΔΝΤ για τις συντάξεις και σενάρια εκλογών

Πίεση μέχρι ασφυξίας από το ΔΝΤ για τις συντάξεις και σενάρια εκλογών

«Η κυβέρνηση τα έχει δώσει όλα και συμφωνία δεν βλέπει». Σε αυτή τη φράση συμπυκνώνεται, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, το αποτέλεσμα του pressing που ασκεί το ΔΝΤ προκειμένου να μειώσει τις συντάξεις από το 2018. Η απαίτηση αυτή δύσκολα μπορεί να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση, καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν θα μένει ούτε ένα άνοιγμα στον πολιτικό ορίζοντα που θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί ο Αλέξης Τσίπρας...

«Η κυβέρνηση τα έχει δώσει όλα και συμφωνία δεν βλέπει». Σε αυτή τη φράση συμπυκνώνεται το αποτέλεσμα του pressing που ασκεί συστηματικά και επίμονα το ΔΝΤ μέσω του Πόουλ Τόμσεν στον Ευκλείδη Τσακαλώτο προκειμένου να μειώσει οριζόντια κύριες και επικουρικές συντάξεις, και ακόμη χειρότερα οι περικοπές να αρχίσουν από το 2018.

Βέβαια, όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, την απαίτηση αυτή δύσκολα μπορεί να καταπιεί η κυβέρνηση καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν θα μένει ούτε ένα άνοιγμα στον πολιτικό ορίζοντα που θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να μην οδηγηθεί στις εκλογές του 2019 σαν «πρόβατο επί σφαγή».

Κατά ορισμένες άλλες πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα προτιμούσε οι περικοπές να γίνουν το 2020 και 2021 ώστε να έχει την ευκαιρία την άνοιξη του 2019 να πάει σε τετραπλές εκλογές. Εθνικές, ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές ώστε να διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό τοπίο στη χώρα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ…

* Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024