Χίλαρι κατά Τραμπ για τη μείωση του προϋπολογισμού του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και υποψήφια για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ επειδή πρότεινε τη μείωση του προϋπολογισμού του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και υποψήφια για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ επειδή πρότεινε τη μείωση του προϋπολογισμού του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Ορισμένα από τα σήματα που στέλνει είναι πολύ ανησυχητικά» είπε η Κλίντον σε ομιλία της προς τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Τζόρτζταουν της Ουάσινγκτον. «Οι προτάσεις αυτής της κυβέρνησης για περικοπές στην Υγεία, τη διεθνή ανάπτυξη και τη διπλωματία […] θα ήταν μεγάλο λάθος για τη χώρα μας» είπε η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Ο Τραμπ θέλει να περικόψει τον προϋπολογισμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά 28%, όμως τον τελευταίο λόγο σε αυτό το θέμα τον έχει το Κογκρέσο.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η Κλίντον αναφέρθηκε στους πρόσφυγες, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί «δεν είναι μονάχα πρόβλημα των άλλων» και κάλεσε την κυβέρνηση «να συνεχίσει τον ηγετικό ρόλο της για να προωθήσει την ειρήνη στον κόσμο, επειδή ο κόσμος θα συνεχίσει την πορεία του, με ή χωρίς τη συμβολή των ΗΠΑ».
«Σε έναν σύνθετο και διασυνδεδεμένο κόσμο όπως ο δικός μας δεν γίνεται να περιοριζόμαστε σε ένα-δυο θέματα. Θα μπούμε στο περιθώριο ή θα συνεχίσουμε να δείχνουμε τον δρόμο;» διερωτήθηκε.
Η Κλίντον εκφώνησε την ομιλία με την ευκαιρία της απονομής ενός βραβείου που φέρει το όνομά της σε τέσσερις Κολομβιανούς που μετείχαν στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στην επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην Κολομβία.
Μετά την ήττα της στις εκλογές, η Χίλαρι Κλίντον δεν εξαφανίστηκε από τη δημόσια ζωή. Εκφωνεί τακτικά ομιλίες και η πιο πρόσφατη ήταν την Τρίτη στο Σαν Φρανσίσκο, σε συνέδριο γυναικών επιχειρηματιών.
«Δεν θα ήθελα να είμαι σε κανένα άλλο μέρος, εκτός από τον Λευκό Οίκο» χαριτολόγησε απευθυνόμενη στους φοιτητές που την επευφημούσαν, προτού να επικρίνει την απουσία γυναικών από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ζέλσον στο «in» μετά το φιλικό με τη Λέουβεν: «Όσο περνάει ο καιρός ο Ολυμπιακός θα γίνεται όλο και καλύτερος»
- Οι Βig Tech χρηματοδοτούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, οι εταιρείες τσιπ… κερδίζουν
- Ματ Ντέιμον και Λουτσιάνα Μπαρόσο – Γνωρίστηκαν σε ένα μπαρ, είναι 20 χρόνια μαζί
- Φωτιά στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας – Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Γαλατά
- Το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε ο Χρήστος Τζόλης σε φιλικό (vid)
- Στενά του Ορμούζ: Η Ευρώπη εξετάζει προτάσεις για την επιβολή τελών πλοήγησης υπό όρους
- Θεσσαλονίκη: Δίωξη για 5 κακουργήματα στους συλληφθέντες για τον θάνατο της Β. Νέστορα – Διώκονται και για τρομοκρατική οργάνωση
- Φωτιά στο Θριάσιο Νοσοκομείο – Εκκενώθηκε το ισόγειο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442