Έντονη αντίδραση Κοτζιά σε προκλητικό τουρκικό δημοσίευμα εναντίον του
Την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά προκάλεσε άρθρο στην αγγλική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, το οποίο εξαπολύει χυδαία επίθεση εναντίον του με αφορμή το Κυπριακό.
Την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά προκάλεσε άρθρο στην αγγλική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, το οποίο εξαπολύει χυδαία επίθεση εναντίον του με αφορμή το Κυπριακό.
Το προκλητικό άρθρο, που υπογράφει ο δημοσιογράφος Γιουσούφ Κανλί, έχει τίτλο «Οι έλληνες δεν χρειάζονται εχθρούς», εννοώντας έχοντας τον κ. Κοτζιά υπουργό Εξωτερικών.
Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η κατάρρευση των συνομιλιών για το Κυπριακό συνέβη λόγω της παρέμβασης του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών και κατηγορεί τον κ. Κοτζιά ότι «ζει στον δικό του εμμονικό κόσμο και έχει άλλη αντίληψη της πραγματικότητας από τον υπόλοιπο κόσμο».
«Πρόσφατα έκανε δηλώσεις από τις 25 έως τις 28 Μαρτίου κατά την διάρκεια επίσκεψης στην Κύπρο και καμία από αυτές τις δηλώσεις δεν αντανακλούσαν την πραγματικότητα που υπάρχει στο νησί. Το αντίθετο, ήταν τόσο διαταραγμένες που είναι δύσκολο να τις κατανοήσει κανείς» αναφέρει μεταξύ άλλων.
Ο Κανλί αναφέρει ότι «ένας υπουργός Εξωτερικών, θα έπρεπε να έχει την διανοητική ικανότητα να κατανοήσει ότι η λύση στο Κυπριακό χρειάζεται τρία σημαντικά βήματα», και παραθέτει τις τουρκικές θέσεις, ενώ, προκλητικός ως το τέλος, καταλήγει: «Το κατανοείτε κ. Κοτζιά;»
O υπουργός Εξωτερικών αντέδρασε μέσω Τwitter αναφέροντας: «Κύκλοι που θέλουν διαλύσουν Κύπρο ανάρτησαν σε τουρκική εφημερίδα υβριστικό άρθρο σε βάρος μου και οι ραγιάδες Αθηνών το αναπαράγουν δουλικά».
Κύκλοι που θέλουν διαλύσουν Κύπρο ανάρτησαν σε τουρκική εφημερίδα υβριστικό άρθρο σε βάρος μου και οι ραγιάδες Αθηνών το αναπαράγουν δουλικά
— Nikos Kotzias (@NikosKotzias) March 31, 2017
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ο αγωγός Ντρούζμπα θα επαναλειτουργήσει – Μόλις ήρε το βέτο ο Όρμπαν για το δάνειο
- Greece Tax Evasion Soars, Auto Repair Shops Lead
- Κεφαλονιά: «Έχασα τη ζωή μου όλη, είχαν σχέδιο να την εξαφανίσουν, να πάθουν ότι της έκαναν» – Συγκλονίζει η μητέρα της Μυρτούς
- Οxford Economics: Η αγορά εργασίας της Ευρωζώνης θα αντέξει, αλλά το τίμημα θα είναι επώδυνο
- Θρίλερ στην Κρήτη: Βρέθηκε νεκρός ο πρώην σύντροφος της 43χρονης που αγνοείται
- Το Netflix ενδιαφέρεται να κάνει τη ζωή του Σέρχιο Κόκε ταινία
- Το εύκολο λάθος που κάνουν αρκετοί οδηγοί και κινδυνεύουν με πρόστιμο 350 ευρώ
- Η διπλωματία Τραμπ περιλαμβάνει πολύ Truth Social – Βομβαρδισμός αναρτήσεων με την εκεχειρία να λήγει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442