Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Τραμπ φτιάχνει λίστα με τις χώρες που ευθύνονται για το έλλειμμα των ΗΠΑ

O Τραμπ φτιάχνει λίστα με τις χώρες που ευθύνονται για το έλλειμμα των ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα ζητήσει από την κυβέρνησή του να προσδιορίσει τις χώρες που είναι υπεύθυνες για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, στο πλαίσιο μιας προειδοποίησης που απευθύνεται κατά πρώτο λόγο στην Κίνα. Στον κατάλογο θα υπάρχουν τουλάχιστον 12 χώρες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα ζητήσει από την κυβέρνησή του να προσδιορίσει τις χώρες που είναι υπεύθυνες για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, στο πλαίσιο μιας προειδοποίησης που απευθύνεται κατά πρώτο λόγο στην Κίνα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόκειται να υπογράψει δύο διατάγματα τα οποία έχουν στόχο τον εντοπισμό των αιτιών και των υπευθύνων για το αμερικανικό έλλειμμα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος, ο στόχος είναι να υπάρξει, μέσα σε 90 ημέρες, ένας κατάλογος «χώρα προς χώρα, προϊόν προς προϊόν» που θα εντοπίζει τα κρούσματα «εξαπάτησης», αλλά και συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών που δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους ή ακόμη κανονισμούς που δεν γίνονται σεβαστοί.

«Αυτό θα χρησιμεύσει ως βάση για τη λήψη αποφάσεων από την κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός υπενθυμίζοντας πως «η πρώτη πηγή ελλείμματος» είναι η Κίνα.

Η υπογραφή των διαταγμάτων αυτών γίνεται μια εβδομάδα πριν από την πολυαναμενόμενη συνάντηση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στη Φλόριντα.

Με μήνυμά του στο Twitter χθες το βράδυ, ο Τραμπ προειδοποίησε πως η συνάντηση θα είναι «πολύ δύσκολη». «Δεν μπορούμε πλέον να έχουμε τεράστια εμπορικά ελλείμματα […] και απώλειες θέσεων εργασίας» προειδοποίησε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου, 12 χώρες -μεταξύ των οποίων η Ιαπωνία, η Γερμανία, το Μεξικό, η Ινδία, η Γαλλία και η Ελβετία- μπορεί να περιληφθούν στον κατάλογο που θα καταρτιστεί μέσα στους επόμενους μήνες, ακόμη κι αν αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως πως θα ληφθούν μέτρα ως αντίποινα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024