Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακαρπο το EuroWorking Group, παραμένει σε εκκρεμότητα η αξιολόγηση

Ακαρπο το EuroWorking Group, παραμένει σε εκκρεμότητα η αξιολόγηση

Δεν βγήκε λευκός καπνός από τις διαπραγματεύσεις στο EuroWorking Group, με αποτέλεσμα η αξιολόγηση να παραμένει σε εκκρεμότητα. Παράλληλα, αν και τυπικά υπάρχει σήμα επιστροφής των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, εντούτοις δεν ορίστηκε συγκεκριμένη ημερομηνία. Όλα αυτά δείχνουν ότι πιθανότατα το ορόσημο του Eurogroup της 7ης Απριλίου θα χαθεί. «Τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεδριάσουν για να λάβουν την απόφασή τους και μάλιστα εντός της ημέρας θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις» για την επιστροφή τους στην Αθήνα, απαντούν κυβερνητικές πηγές. 

Δεν βγήκε λευκός καπνός από το EuroWorking Group, με αποτέλεσμα η
αξιολόγηση να παραμένει σε εκκρεμότητα.

Αν και τυπικά θα υπάρξει σήμα
επιστροφής των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, εντούτοις δεν
ορίστηκε συγκεκριμένη ημερομηνία, κάτι που φαίνεται να οδηγεί σε απώλεια
του στόχου της 7ης Απριλίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο EuroWorking Group αντί για πρόοδος σημειώθηκε πισωγύρισμα, καθώς τόσο η ελληνική πλευρά, όσο και το ΔΝΤ υπαναχώρησαν από σημεία στα οποία υπήρχε μέχρι χθες συμφωνία.

Ειδικότερα, το ΔΝΤ επιμένει στην κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις από το 2019 και σε μια δόση, ενώ η κυβέρνηση θέλει να απλωθεί χρονικά η περικοπή αυτή.

Διαφωνία υπάρχει και στα εργασιακά, με το ΔΝΤ να επανέρχεται στην αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, παρά την αρχική συμφωνία για να παραμείνει το όριο στο 5% και να μην αυξηθεί στο 10%.

Στις Βρυξέλλες, επισήμως, δεν γίνεται λόγος για αδιέξοδο, και εκτιμούν πως η σχετική ανακοίνωση για την επιστροφή των θεσμών θα γίνει πολύ σύντομα.

Από την πλευρά τους, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το EuroWorking Group αποφάσισε, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, «να προτείνει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA)» και υπογράμμιζαν ότι «τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεδριάσουν για να λάβουν την απόφασή τους και μάλιστα εντός της ημέρας θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις».

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές επισήμαναν ότι «μέσα ενημέρωσης που για άλλη μια φορά έσπευσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προεξοφλήσουν την καταστροφή, απλώς χάνουν την αξιοπιστία τους, δημοσιογραφώντας με κριτήριο τις επιθυμίες τους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024